Πανηγυρική επιβεβαίωση για ακόμα μια φορά των αποκλειστικών πληροφοριών του Autoblog.gr για το νέο Ford Focus ST. Τους προηγούμενους μήνες έχουν γραφτεί πολλά για τη νέα sport έκδοση του Focus, και ότι αυτή θα φοράει μια αναβαθμισμένη έκδοση του 1.500άρη κινητήρα του Fiesta ST ή μια αντίστοιχα βελτιωμένη εκδοχή του 2,0-λιτρου κινητήρα που φορούσε το προηγούμενο Focus ST. Εμείς, όμως, έχουμε γράψει από την πρώτη στιγμή της παρουσίασης της τέταρτης γενιάς του Focus, ότι η ST έκδοση του θα κινείται με έναν 2,3-λίτρων τετρακύλινδρο turbo κινητήρα.

Και σήμερα επιβεβαιωνόμαστε και επίσημα. Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει μια ενδιαφέρουσα πληροφορία σε ένα αυτοκόλλητο που υπάρχει πάνω στη μονάδα του aircondition του νέου Ford Focus, το κανονικό μοντέλο, όχι το ST. Η αυτοκόλλητη ετικέτα αναφέρει το “Focus ST 2.3L GTDI”, το οποίο σημαίνει ότι το ST μοντέλο θα κινείται με ένα υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2,3 λίτρων με άμεσο ψεκασμό. Πιο συγκεκριμένα, η νέα γενιά του Focus ST θα φορά έναν νέο 2,3-λίτρων Ecoboost κινητήρα απόδοσης 280 ίππων.

Το μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί το 2019, έναν χρόνο νωρίτερα από το Focus RS που θα αποκτήσει υβριδικό κινητήρα, που θα συνδυάζει τον 2,3-λίτρων EcoBoost βενζινοκινητήρα με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt. Θα αποδίδει κοντά στα 400 άλογα με την ροπή να αγγίζει τα 600 Nm, ενώ τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 4 δευτερόλεπτα, με την Ford θα συνεχίσει να προσφέρει ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ ετοιμάζει και ένα νέο διπλόδισκο αυτόματο κιβώτιο.