Παρότι αναφορές από το εξωτερικό θέλουν την Ford να ακολουθεί την τάση του downsizing στο νέο Focus ST, αντικαθιστώντας τον 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα με τον 1.500αρη τρικύλινδρο κινητήρα, δικές μας έγκυρες αποκλειστικές πηγές μας διαβεβαιώνουν πως η νέα γενιά του Focus ST θα φορά έναν νέο 2,3-λίτρων Ecoboost κινητήρα απόδοσης 280 ίππων.

Το μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί το 2019, έναν χρόνο νωρίτερα από το Focus RS που θα αποκτήσει υβριδικό κινητήρα, που θα συνδυάζει τον 2,3-λίτρων EcoBoost βενζινοκινητήρα με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt. Θα αποδίδει κοντά στα 400 άλογα με την ροπή να αγγίζει τα 600 Nm, ενώ τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 4 δευτερόλεπτα, με την Ford θα συνεχίσει να προσφέρει ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ ετοιμάζει και ένα νέο διπλόδισκο αυτόματο κιβώτιο.

 • AKHS

  Eγw πάντws δεν το πιστεύw ότι το ST θα είναι 2.3 κυβικά και θα είναι στα ίδια κυβικά με το RS γιατί και σε άλλα σίτε αναφέρετε ότι θα είναι 1.5 ίδwμεν.

  • άσε τι λένε στα άλλα site. η πηγή μας είναι καθόλα αξιόπιστη

 • Chris

  το έκαψαν με τα hot hatch! 400ps και 4 δευτερα 0-100 που θα φτάσει τελικά η κατάσταση αυτή;;;; επιδόσεις supercar με καθημερινούς οδηγούς!

 • cfu

  καλο