Τα χειρόφρενα εξαφανίζονται λόγω των ηλεκτρικών χειρόφρενων

Σχετικά άρθρα

Τα στοιχεία το αποδεικνύουν. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες γυρνούν την πλάτη στα κλασσικά χειρόφρενα για χάρη των ηλεκτρονικών χειρόφρενων. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που βασίστηκε στα νέα μοντέλα 32 αυτοκινητοβιομηχανιών, μόλις το 37% των νέων αυτοκινήτων διαθέτουν παραδοσιακό λεβιέ χειρόφρενου.

Η Dacia και η Suzuki επιμένουν στα κλασσικά χειρόφρενα, προσφέροντας τα σε όλη τη γκάμα των μοντέλων τους, αλλά άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως οι Audi, Jaguar, Land Rover, Lexus, Mercedes και Porsche έχουν στραφεί στα ηλεκτρικά και δεν προσφέρουν πλέον κανονικό χειρόφρενο σε κανένα μοντέλο τους.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, ο αριθμός των μοντέλων που θα διαθέτουν κλασσικό χειρόφρενο θα συνεχίσει να μειώνεται, μιας και το ηλεκτρικό χειρόφρενο προσφέρει περισσότερες ευκολίες, ανέσεις και ασφάλεια.

ΠηγήCarGurus

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...