Μόλις το 30% των νέων αυτοκινήτων με χειροκίνητο χειρόφρενο

Σχετικά άρθρα

Το κλασικό χειροκίνητο χειρόφρενο σε λίγο χρόνια θα γίνει παρελθόν, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία, μόλις τα τρία στα δέκα νέα αυτοκίνητα εξοπλίζεται με τέτοιο, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να επιλέγουν πλέον τα ηλεκτρικά χειρόφρενα, που λειτουργούν με το πάτημα ενός κουμπιού.

Αρκετές είναι εκείνες οι εταιρίες που έχουν καταργήσει από την γκάμα τους πλήρως τα παραδοσιακά χειροκίνητα χειρόφρενα, όπως η Jaguar, η Land Rover, η Lexus, η Mercedes και η Porsche.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ποσοστό των μοντέλων με χειροκίνητο χειρόφρενο θα συνεχίζει να μειώνεται χρόνο με τον χρόνο, αφού το 2018 το 37% εξοπλίζονταν με τέτοιο, ενώ φέτος, το ποσοστό αυτό έχει πέσει στο 30%.

Για την ώρα, ελάχιστες είναι οι εταιρίες που “επιμένουν παραδοσιακά”, βλέπε Dacia και Suzuki, προσφέροντας χειροκίνητα χειρόφρενα, αλλά με τα πλεονεκτήματα που έχουν τα αυτόματα χειρόφρενα (ασφάλεια, ευκολία, άνεση, packaging), δεν θα αργήσουν και αυτές να στραφούν στη συγκεκριμένη τεχνολογία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν τα δεδομένα των οδηγών στις ασφαλιστικές εταιρίες

Τα νέα αυτοκίνητα γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια που έχεις πάει στο παρελθόν και μάλιστα μοιράζονται όλα αυτά τα ευαίσθητα δεδομένα με τις εταιρίες που...
Autoblog.gr