Πριν δύο ημέρες, είδες φωτογραφίες ενός ακαμουφλάριστου πρωτοτύπου Century σε GRMN έκδοση, δηλαδή της πολυτελέστατης λιμουζίνας της Toyota με sport παρουσιαστικό. Το αυτοκίνητο αποτελεί -προς το παρόν- ένα one-off project, με την ιαπωνική εταιρία να διεξάγει έρευνα αγοράς για να δει αν δικαιολογείται μια επένδυση.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι το Century GRMN είναι το νέο εταιρικό αυτοκίνητο του CEO της εταιρίας, Akio Toyoda, του οποίου είναι και η ιδέα για την υλοποίηση της έκδοσης. Ο 62-χρονος εγγονός του ιδρυτή της εταιρίας Sakichi έθεσε την πρόκληση στο τμήμα Gazoo Racing Masters of Nurburgring (GRMN), και αυτό προετοίμασε κατάλληλα το μοντέλο. Το sport Century φοράει νέες μεγάλες ζάντες αλουμινίου, διαφορετικούς εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, “κάθεται” πιο χαμηλά, ενώ υπάρχουν οι απαραίτητες κόκκινες λεπτομέρειες και τα λογότυπα GRMN.

Παραμένει άγνωστο το κινητήριο σύνολο που υπάρχει κάτω από το καπό, με το “απλό” Century να παίρνει κίνηση από τον 2UR-FSE V8 5,0-λίτρων υβριδικό κινητήρα απόδοσης 425 ίππων. Συγκεκριμένα ο V8 κινητήρας αποδίδει 381 άλογα με 510 Nm ροπής και ο ηλεκτροκινητήρας 224 άλογα με 300 Nm ροπής.