Επίσημο: Volvo V60 Cross Country

Σχετικά άρθρα

Σήμερα η Volvo Ελλάς ανακοίνωσε τις τιμές του νέου V60, αλλά παράλληλα η σουηδική εταιρία παρουσίασε την Cross Country έκδοση του μοντέλου. Αυτή αναμένεται να έρθει στη χώρα μας από την άνοιξη του 2019 και αποτελεί το τέταρτο μοντέλο της οικογένειας “60” της εταιρίας, μετά τα XC60, V60 και S60.

H crossover έκδοση του μοντέλου συνδυάζει -όπως και η αντίστοιχη της προηγούμενης γενιάς (αλλά και το V90 Cross Country)- το στιλ της estate έκδοσης του μοντέλου με τις εκτός δρόμου ικανότητες ενός SUV.

Το V60 Cross Country επωφελείται από την αυξημένη κατά 75 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος σε σχέση με το απλό V60, ενώ διαθέτει προστατευτικά στο εμπρός και στο πίσω μέρος για να αποκτήσει έναν ελαφρύ off-road χαρακτήρα. Επιπλέον αλλαγές έναντι του απλού& V60, περιλαμβάνει τα πιο φουσκωμένα φτερά, τα πλαϊνά προστατευτικά και τις δύο παραλληλόγραμμες εξατμίσεις στο πίσω μέρος.

Το V60 Cross Country προσφέρεται στάνταρ με σύστημα τετρακίνησης, το οποίο διαθέτει ένα ειδικό πρόγραμμα οδήγησης για εκτός δρόμου. Οι υποψήφιοι πελάτες, θα μπορούν να παραγγείλουν το δικό τους V60 Cross Country με ζάντες ελαφρού κράματος 18 ή 19 ιντσών που “ντύνονται” με ελαστικά με ψηλό προφίλ ενώ στην καμπίνα των επιβατών, το “εκτός δρόμου” V60 αποκτά δερμάτινα καθίσματα μαύρου χρώματος με καφέ ραφές και την επιλογή για διάφορες διχρωμίες.

Βασίζεται στην αρθρωτή SPA πλατφόρμα της σουηδικής εταιρίας και μηχανικά χρησιμοποιεί μονάχα κινητήρες βενζίνης και plug-in υβριδικά. Όπως το S60, το V60 Cross Country είναι το δεύτερο νέο μοντέλο της Volvo που δεν θα προσφέρεται με diesel κινητήρα.

Έτσι, αρχικά κάτω από το V60 Cross Country θα υπάρχει ο 2,0-λιτρος T5, απόδοσης 253 ίππων, ο οποίος θα συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Αργότερα θα προστεθεί ο T6 που αποδίδει 320 άλογα, καθώς και δύο plug-in hybrid 2,0-λίτρων κινητήρες βενζίνης. Ο πρώτος είναι ο T6 Twin Engine AWD, απόδοσης 340 ίππων, ενώ ο T8 Twin Engine PHEV AWD αποδίδει 400 άλογα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Heico Sportiv βελτιώνει το Volvo EX30

O γερμανικός βελτιωτικός οίκος Heico Sportiv παρουσίασε το οπτικό πακέτο αναβάθμισης για το Volvo EX30, το οποίο αποτελείται από αεροδυναμικά ένθετα στους εμπρός και...

Οριστικό τέλος του diesel για τη Volvo, μετά από 45 χρόνια

Η Volvo τελείωσε με τους diesel κινητήρες. Η 45χρονη σχέση της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας με το εν λόγω καύσιμο -το οποίο αντιπροσώπευε το ήμισυ των...

Επίσημο: Κοινοπραξία Renault και Volvo για ηλεκτρικά βαν

Στα μέσα του περσινού καλοκαιριού, ο Όμιλος της Renault και ο αντίστοιχος της Geely ίδρυσαν κοινοπραξία για την ανάπτυξη υβριδικών και κινητήρων εσωτερικής καύσης. Επιπλέον,...

Η Volvo μειώνει το μερίδιο της στην Polestar

Η Volvo ανακοίνωσε πως σκοπεύει να διανείμει στους μετόχους της το 62,7% του μεριδίου της στην Polestar Automotive Holding, αξίας 9,5 δισεκατομμυρίων κορωνών (850...