Τον Αύγουστο του 2017 η Mazda ανακοίνωσε πως θα προσφέρει ένα πρόγραμμα ανακατασκευής της πρώτης γενιάς του MX-5 (NA), του μοντέλο που παρουσιάστηκε από την ιαπωνική εταιρία το 1989 πλέον συμπληρώνει 28 χρόνια ζωής.

Τώρα το πρώτο ανακατασκευασμένο MX-5 NA είναι έτοιμο και η Mazda το γιορτάζει. Με περισσότερα από 500.000 MX-5 NA κυκλοφορούν στους δρόμους του κόσμου, με τα 120.000 εξ’αυτών στην Ιαπωνία, η Mazda προσφέρει αρχικά το συγκεκριμένο πρόγραμμα μονάχα στην Ιαπωνία.

Η εταιρία ξεκίνησε την αποκατάσταση των μοντέλων από τις αρχές του 2018 και εκτός από την αποκατάσταση ολόκληρων αυτοκινήτων, η εταιρία πουλά διάφορα εξαρτήματα του θρυλικού αυτοκινήτου, όπως τα αρχικά ελαστικά Bridgestone SF325 σε διάσταση 185/60R14 και το υπέροχο τριάκτινο ξύλινο Nardi τιμόνι.

Το MX-5 NA των φωτογραφιών ανήκει στο ζεύγος Nishimoto και Marimi Keiji που το αγόρασαν το 1992. Ο Nishimoto πρόσφατα βγήκε στη σύνταξη και ανέθεσε στην Mazda την ανακατασκευή του. Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στο κέντρο μηχανικής και τεχνολογίας της Mazda στη Χιροσίμα όπου έγιναν όλες οι εργασίες αποκατάστασης, από το χρώμα, μέχρι τον κινητήρα, με τηνTUV Rheinland Japan να πιστοποιεί την ποιότητα της εργασίας.