Η Kia επιλέγει τον Robert De Niro για την προώθηση του ηλεκτρικού e-Niro

Σχετικά άρθρα

Με αφορμή το επίσημο ντεμπούτο του νέου e-Niro στην έκθεση του Παρισιού, η Kia ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινάει συνεργασία με τον διάσημο Αμερικάνο ηθοποιό Robert De Niro για την προώθηση του ηλεκτρικού μοντέλου. Ως πρεσβευτής του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Kia, ο De Niro θα επισημάνει την ικανότητα του e-Niro να εξαλείψει τα εμπόδια στην ιδιοκτησία ηλεκτρικών οχημάτων με μια σειρά από διαφημίσεις.

https://youtu.be/Dq9694qgQJo

Το e-Niro θα μπει στις εκθέσεις της κορεάτικης εταιρίας από τα τέλη του τρέχοντος έτους και οι αποκλειστικές πληροφορίες του Autoblog.gr λένε πως η εισαγωγή του στην ελληνική αγορά είναι βέβαιη το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, με τιμές αντίστοιχες του ανταγωνιστικού Nissan Leaf, παρά τον SUV χαρακτήρα του και την μεγαλύτερη αυτονομία. Θα έχει προηγηθεί, όμως, το ολοκαίνουριο Soul EV, το οποίο θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες.

Το e-Niro ολοκληρώνει την γκάμα του μοντέλου, καθώς συμπληρώνει την υβριδική και plug-in υβριδική έκδοση του μοντέλου, που κυκλοφορούν ήδη. Από το 2016 που η Kia έχει πουλήσει πάνω από 200.000 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 65.000 στην Ευρώπη. Για την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου η Kia έχει ήδη δεχτεί 5.000 προπαραγγελίες, αποκλειστικά στην αγορά της Ν.Κορέας.

Ξεκινώντας από τις αισθητικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την υπόλοιπη γκάμα, το Niro EV διαθέτει μια κλειστή μάσκα, η οποία ενσωματώνει την υποδοχή για την φόρτιση των μπαταριών. Ακόμα, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο διαθέτει επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, με νέες εισαγωγές αέρα και χαμηλά υπάρχουν τα LED φώτα ημέρας σχήματος “βέλους”. Πατάει σε 17άρες ζάντες, με ελαστικά χαμηλής τριβής, με το μήκος του να αγγίζει τα 4.375 χλστ., το πλάτος του τα 1.805 χλστ., το ύψος του τα 1.560 χλστ., και το μεταξόνιο τα 2.700 χλστ.

Η Kia ανακοίνωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, με τον ηλεκτροκινητήρα να έχει απόδοση 150 kW (204 ίππων) και ροπή 395 Nm. Για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται μόλις 7,8 δευτ, όταν η plug-in hybrid έκδοση του Niro ολοκληρώνει την ίδια δοκιμασία σε 10,5 δευτ. Ακόμα, το αυτοκίνητο διατίθεται με δύο χωρητικότητες μπαταριών, μια 39,2 kWh που χαρίζει στο Niro EV ηλεκτρική αυτονομία 312 χλμ., και μια 64 kWh με αυτονομία 485 χλμ., πάντα μετρημένες σε WLTP. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το νούμερο της αυτονομίας για χρήση αποκλειστικά σε αστικό περιβάλλον, που σύμφωνα με το WLTP ανέρχεται σε 615 χλμ. Φαντάσου το νέο Soul EV που θα φοράει το ίδιο σύνολο και έχει μικρότερες διαστάσεις και όγκο.

Η μπαταρία είναι λιθίου πολυμερών και είναι τοποθετημένη κάτω από το χώρο αποσκευών και με ταχυφορτιστή 100 kW, το 80% της μεγάλης μπαταρίας χρειάζεται 54 λεπτά για να φορτίσει. Φυσικά, η Kia προσφέρει το e-Niro εγγύηση 7 χρόνων/160.000 χλμ. για τον ηλεκτροκινητήρα και την μπαταρία.

Η Kia υπόσχεται πως έως το 2025 θα προσφέρει στην αγορά 16 ηλεκτροκίνητα μοντέλα όπου ανάμεσά τους θα συναντάμε 5 υβριδικά, 5 plug-in υβριδικά, 1 κυψελών υδρογόνου και 5 αμιγώς ηλεκτρικά.Έως το 2030 σχεδιάζει να προσφέρει στην αγορά μια νέα γενιά συνδεδεμένων αυτοκινήτων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...