Μιλώντας από το περίπτερο της Toyota στην έκθεση του Παρισιού, ο πρόεδρος της ιαπωνικής εταιρίας στην Ευρώπη, Johan van Zyl, δήλωσε σχετικά με μια sport έκδοση της νέας Corolla:

Καθώς λοιπόν θα προχωρούμε με την γκάμα των προϊόντων μας, θα βλέπουμε όλα τα προϊόντα μας και θα αναρωτιόμαστε είναι αυτό δυνατόν; Μπορεί αυτό το μοντέλο να φορέσει το GR λογότυπο; Πιστεύω ότι αυτό προσπαθούμε να πούμε με το γεγονός του λανσαρίσματος του 2,0-λιτρου υβριδικού κινητήρα στην Corolla. Λέμε ότι είναι δυνατόν. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα πιο συναρπαστικό, σπορ υβριδικό. Η τεχνολογία υπάρχει. Είναι απλά ο τρόπος που θα την βελτιώσεις.

Έχοντας σαν βάση την εντυπωσιακή εμφάνιση, αλλά και την TNGA πλατφόρμα για να “δέσει το γλυκό”, η Toyota θα πρέπει κάποια στιγμή στο μέλλον να παρουσιάσει μια hot έκδοση της Corolla, ώστε να σταθεί επάξια απέναντι στον ανταγωνισμό. Άγνωστο αν θα γίνει ποτέ αυτό, αλλά με βάσει τις πεποιθήσεις του Akio Toyoda τίποτα δεν είναι απίθανο.

Μηχανικά, κατά το λανσάρισμα του η πιο δυνατή έκδοση του θα είναι ο νέος 2,0-λιτρος υβριδικός κινητήρας, απόδοσης 180 ίππων, κάτι που σημαίνει ότι το Corolla GR -αντίστοιχη του Focus ST και Golf GTI- θα πρέπει να παράγει τουλάχιστον 230-240 άλογα. Είδωμεν.