Τον Δεκέμβριο του 2017, ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Nissan Leaf στην Ευρώπη και το πρώτο παραδόθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου. Fast forward στο σήμερα, το ηλεκτρικό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρίας οδηγεί την κούρσα πωλήσεων των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Μέχρι σήμερα, η Nissan έχει παραδώσει 26.000 Leaf στους Ευρωπαϊκούς δρόμους, κάτι που σύμφωνα με την εταιρία μεταφράζεται στην πώληση ενός αυτοκινήτου κάθε 10 λεπτά σε ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο, για το πρώτο οκτάμηνο του τρέχοντος έτους. Το αντίστοιχο νούμερο τον περασμένο Μάρτιο ήταν ένα αυτοκίνητο κάθε 12 λεπτά.

Η μεγάλη αύξηση των πωλήσεων του νέου Leaf υπήρξε χαρακτηριστική σε ολόκληρη την Ευρώπη και ειδικά σε Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Νορβηγία, το μοντέλο έρχεται πρώτο σε πωλήσεις για το 2018 (μέχρι στιγμής), ξεπερνώντας όλα τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, αλλά και τα μοντέλα που κινούνται με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζεται και στην αγορά B2B, όπου οι εταιρικοί χρήστες αγκαλιάζουν την ηλεκτροκίνηση, καθώς πάνω από 8.000 Leaf, έχουν παραδοθεί σε εταιρικούς στόλους, σε όλη την Ευρώπη. Και όλα αυτά με την μικρή μπαταρία των 40 kWh, η οποία με βάση τον ακριβέστατο αμερικάνικο κύκλο μετρήσεων του χαρίζει αυτονομία 150 μίλια (241.5 χλμ.), όταν σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα αυτή ανακοινώνεται στα 378 χλμ. Η Nissan, όμως, έχει επιβεβαιώσει ότι θα προσφέρει το Leaf με μεγαλύτερη μπαταρία, 60 kWh, η οποία αναμένεται μέσα στο 2019.

Το Nissan LEAF διατίθεται σε 51 αγορές παγκοσμίως και έχει μεγάλη ζήτηση, σε παγκόσμια κλίμακα. Η επιτυχία των πωλήσεών του, σε συνδυασμό με τις πωλήσεις του προκάτοχού του, το καθιστά το κορυφαίο σε πωλήσεις ηλεκτροκίνητο όχημα, με πάνω από 350.000 αυτοκίνητα να έχουν πωληθεί από το 2010. Αντίστοιχη πορεία στην Ευρωπαϊκή αγορά, ακολουθεί και το e-NV200, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο επαγγελματικό και επιβατικό 7 θέσεων της Nissan.

Το νέο Nissan Leaf είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 32.990 ευρώ και μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί 5 μονάδες του.