Η παραγωγή της νέας γενιάς του Nissan Leaf γίνεται σε τρία εργοστάσια της εταιρίας παγκοσμίως, ένα στην Ιαπωνία, ένα στην Αμερική και ένα στην Ευρώπη. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην έκθεση της Γενεύης, η εταιρία ανακοίνωσε ότι έχει λάβει ήδη 19.000 παραγγελίες μόνο στην Ευρώπη, εκ των οποίων οι 13.000 ήταν πριν καν τοποθετηθεί το νέο μοντέλο στις εκθέσεις της Nissan.

Σύμφωνα με την εταιρία αυτό σημαίνει ότι στην Ευρώπη λαμβάνει κατά μέσο όρο μία παραγγελία κάθε 12 λεπτά, νούμερο που ισούται σε περισσότερα από 3.000 το μήνα. Ακόμα, οι παραγγελίες παγκοσμίως ανέρχονται σήμερα σε περίπου 60.000. Το 2017, πωλήθηκαν στην Ευρώπη περισσότερα από 31.300 Renault Zoe, κατακτώντας έτσι τον τίτλο του best seller ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Το νέο Nissan Leaf ­θα έρθει στην Ελλάδα τον ερχόμενο Μάιο, με την τιμή του να ξεκινά περίπου από τις €32.000 και να φτάνει μέχρι σχεδόν τις €40.000. Αντίστοιχα στην Αγγλία η τιμή του αυτοκινήτου ξεκινάει από τις £21.990, συμπεριλαμβανομένου των £4.500 της κρατικής επιδότησης, και φτάνει μέχρι τις £29.155.

Αναλυτικές λεπτομέρειες γι’αυτό μπορείς να διαβάσεις εδώ.

 • 32.000 θα ειναι η τελικη τιμη στην ελλαδα ?? ημετα θα αρχισουν οι εκπτωσεις ??

 • Smartass

  Όλα είναι εφήμερα στην ζωή. Όλα αυτά μεχρι ναααα σκάσουν μύτη στην αγορά
  I.D. EV του ομίλου φαου βε.
  Σύμφωνα με πηγές μου η εταιρία (φαου βε ) υπολογίζει να λαμβάνει παγκοσμίως κατά μέσο όρο μία παραγγελία κάθε 1” δευτερόλεπτο.

 • shaoqing14

  Εξαιρετικος αριθμος πωλησεων,φαινεται να πουλιεται σαν φρεσκο ψωμι οπως με το κορυφαιο suv της εταιριας το qashqai.