Η Boeing ανακοίνωσε πως ένα πρωτότυπο ιπτάμενο ταξί της θα ξεκινήσει τις πρώτες του διαδρομές το ερχόμενο έτος. Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με τις ρυθμιστικές αρχές για την ανάπτυξη ενός συστήματος διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας για τα ιπτάμενα ταξί της.

Σκεφθείτε ένα μέλλον στο οποίο τρισδιάστατοι αυτοκινητόδρομοι θα ανακουφίζουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση,

δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing Ντένις Μούιλενμπερκ μιλώντας στην περασμένη Τετάρτη στο Bloomberg. Συμπλήρωσε δες πως θα υπάρχουν και μη επανδρωμένα ελικοφόρα, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν ανθρώπους και εμπορεύματα σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές. Προς αυτήν την κατεύθυνση, η Boeing εξαγόρασε πέρυσι την Aurora Flight Sciences.

Όπως πρόσθεσε ο CEO της εταιρείας, εντός των επομένων ετών -ενδεχομένως σε μία πενταετία- θα υπάρξει πρόοδος σε αυτόν τον τομέα, με την εταιρεία του να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Η Boeing προχωρά παράλληλα τα σχέδιά της για την ανάπτυξη ενός υπερηχητικού αεροσκάφους που θα μειώσει τον χρόνο των αεροπορικών ταξιδιών. Όπως εξήγησε ο CEO της Boeing, το νέο υπερηχητικό αεροσκάφος θα μπορούσε να πετάξει σε μία δεκαετία, λίγο αργότερα από τα Air-Τaxi. Διευκρίνισε, δε, πως μένει να διαπιστωθεί εάν το επιβατηγό κοινό θα στηρίξει αυτήν την πρωτοβουλία, προκειμένου να γίνει απόσβεση της επένδυσης.