Η Ford θέλει να μειώσει τις θέσεις εργασίας της παγκοσμίως

Σχετικά άρθρα

Η Ford ανακοίνωσε πως θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της σε όλο τον κόσμο, χωρίς να διευκρινίσει πόσα άτομα σκοπεύει να απολύσει και πώς σκοπεύει να το πράξει. Όπως δήλωσε η εταιρία:

Είμαστε στα αρχικά στάδια της αναδιοργάνωσης του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού μας για να υποστηρίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους στρατηγικούς στόχους της εταιρείας μας, και συνάμα να δημιουργήσουμε ένα πιο δυναμικό και παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον για όλους τους υπαλλήλους μας, ούτως ώστε να ωφελήσει στο μέγιστο την αυτοκινητοβιομηχανία μας.

Η αναδιοργάνωση θα οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των εργαζομένων με την πάροδο του χρόνου και αυτό θα ποικίλει ανάλογα με την περιοχή, την ομάδα και τη θέση των εργαζομένων. Θα ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες στο κατάλληλο χρονικό διάστημα.

Τον περασμένο Ιούλιο η Ford ανακοίνωσε ότι η αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των εξόδων κατά 11 δισ. δολάρια για τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια, κάτι που φυσικά αν επιτευχθεί θα σημαίνει ταυτόχρονα και σημαντική οικονομική αναζωογόνηση της εταιρίας. Ωστόσο, δεν διευκρινίστηκε αν η παρούσα ενέργεια θα είχε ως αποτέλεσμα απλά την περικοπή θέσεων εργασίας ή το κλείσιμο εργοστασίων. Εν τούτοις αρκετοί οικονομικοί αναλυτές εξηγούν πως μάλλον σκοπεύει να επανασχεδιάσει ορισμένα μοντέλα δραστηριοτήτων της εταιρείας, ανακατανέμοντας το ρευστό χρήμα σε κερδοφόρα τμήματα και επανεξετάζοντας ορισμένες στρατηγικές εταιρικές σχέσεις.

Τον Απρίλιο, η Ford εξέπληξε πολλούς αναλυτές, αναγγέλλοντας τεράστιους στόχους για τη μείωση του λειτουργικού κόστους και ταυτόχρονα πως σχεδιάζει τη σταδιακή κατάργηση πολλών sedans στη Βόρεια Αμερική εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης για σπορ οχήματα και φορτηγά.

Η Ford δήλωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου πως η εταιρεία της γνώρισε μειωμένα κέρδη κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια λόγω των φορολογικών επιβαρύνσεων που επέβαλε ο Donald Trump.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...