Η VW χρειάστηκε χρόνο αλλά τελικά όλα τα δημοφιλή μοντέλα της πλέον συμμορφώνονται με τους κανόνες εκπομπών του WLTP και ως εκ τούτου είναι πλέον διαθέσιμα σε όλη την Ευρώπη.

Οι πωλήσεις του VW Group μειώθηκαν κατά το ήμισυ στις πέντε μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης τον Σεπτέμβριο, καθώς αρκετά μοντέλα της είχαν σταματήσει να πωλούνται μιας και δεν πληρούσαν τα νέα αυστηρά πρότυπα του WLTP. Η VW δήλωσε σχετικά:

Σήμερα έχουμε πιστοποίηση WLTP για τις best seller εκδόσεις όλων των μοντέλων. Άλλες εκδόσεις θα αποκτήσουν σύντομα την σχετική πιστοποίηση, έτσι ώστε τα περισσότερα μοντέλα της γκάμας μας να είναι συμβατά με το WLTP μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η Audi αναγκάστηκε να σταματήσει προσωρινά τις πωλήσεις των RS3 Sportback και RS3 Sedan στην Ευρώπη λόγω του WLTP και αναμένει να ξεκινήσει εκ νέου την παραγωγή του στις αρχές του 2019.

Bonus! Δες και δύο rendering φωτογραφίες του Kleber Silva για το πως θα μπορούσε να μοιάζει η επόμενη γενιά του Golf, εάν αντλούσε στοιχεία από το Arteon, το Touareg και το T-Roc.