Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει την ανάκληση στην Ελλάδα 209 Toyota C-HR, παραγωγής από τον Ιούνιο 2018 έως τον Αύγουστο 2018. Τα εμπλεκόμενα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με αριστερή και δεξιά πίσω πλήμνη τροχού (μουαγιέ), οι οποίες είναι βιδωμένες στον πίσω άξονα του αυτοκινήτου με 4 βίδες η καθεμία. Υπάρχει η πιθανότητα, μία ή περισσότερες από τις βίδες, που συγκρατούν τις πλήμνες των πίσω τροχών στον πίσω άξονα, να μην έχουν συσφιχθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, κατά τη διαδικασία παραγωγής των εμπλεκόμενων αυτοκινήτων.

Σε αυτή την περίπτωση, οι βίδες θα μπορούσαν να χαλαρώσουν και ενδεχομένως να αποσπαστούν από την πλήμνη, προκαλώντας ζημιά στα εξαρτήματα των πίσω φρένων κατά την περιστροφή του τροχού ή και ενδεχόμενη απόσπαση του πίσω τροχού. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της απόδοσης των πίσω φρένων ή σε ενδεχόμενη απώλεια της ευστάθειας του οχήματος αντίστοιχα, αυξάνοντας τις πιθανότητες ατυχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος ή η πιθανή αντικατάσταση των οπίσθιων μουαγιέ και των ακραξονίων του οπίσθιου άξονα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Toyota Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00 πμ έως 05:00 μμ).