Η Aston Martin εμπνεύστηκε από την μυθολογία της Σκανδιναβίας για το όνομα του νέου κεντρομήχανου supercar που ετοιμάζει, μιας και η βρετανική εταιρία πρόσφατα προχώρησε στη κατοχύρωση του ονόματος Valhalla.

Στη Σκανδιναβική μυθολογία, σύμφωνα με το Wikipedia, Βαλχάλλα ονομάζεται η αίθουσα του Όντιν, σπίτι σε όσους σκοτώνονται ένδοξα στη μάχη, τους οποίους καλωσορίζει ο Μπράγκι και οι οποίοι συνοδεύονται στη Βαλχάλλα από τις βαλκυρίες. Διαθέτει πεντακόσιες σαράντα πόρτες, τοίχους φτιαγμένους από λόγχες, στέγη φτιαγμένη από ασπίδες και πάγκους καλυμμένους με θώρακες στήθους. Λέγεται πως υπάρχει χώρος για όλους όσοι επιλεχθούν. Όλοι αυτοί ονομάζονται Εϊνχέργιαρ.

Μέχρι στιγμής η βρετανική εταιρία έχει ονομάσει το αυτοκίνητο Project 003, με αυτό να κυκλοφορεί στην αγορά το 2021 και θα δανείζεται ορισμένες τεχνολογίες από την Valkyrie. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της βρετανικής εταιρίας, το Project 003 θα μπορεί να κινηθεί νόμιμα στον δρόμο και θα προσφέρει “κορυφαία δυναμική” τόσο στον δρόμο όσο και στην πίστα.

Θα ανταγωνίζεται τα Ferrari 488, McLaren 720S και τα υπόλοιπα supercar της συγκεκριμένης κατηγορίας και θα βασίζεται σε μια ελαφριά κατασκευή με ενεργή αεροδυναμική και ενεργή ανάρτηση. Ο turbo βενζινοκινητήρας θα βρίσκεται στο κέντρο, με το μοντέλο να προσφέρεται τόσο ως αριστεροτίμονο, όσο και ως δεξιοτίμονο.

Η παραγωγή του θα περιοριστεί σε μόλις 500 μονάδες, με τις παραδόσεις να ξεκινούν στα τέλη του 2021. Αναφορές θέλουν το μοντέλο να ονομάζεται Vanquish και ο Andy Palmer, ο CEO της Aston Martin, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως η εταιρία του πήρε την απόφαση να κατασκευάσει ένα κεντρομήχανο supercar, λόγω της κερδοφορίας που παρουσιάζει, αλλά και επειδή θέλει να επωφεληθεί της συνεργασίας που έχει με την Red Bull Racing, με την οποία ετοιμάζουν από κοινού την Valkyrie.

Σχεδιαστικά το supercar θα αντλεί πολλά στοιχεία από την Valkyrie, αλλά τα δύο μοντέλα δεν θα μπορεί κανείς να τα πει πως είναι ίδια. Το κεντρομηχανο supercar θα παίρνει κίνηση από έναν υβριδικό V6 turbo κινητήρα με KERS. Ο κινητήρα αναπτύσσεται από την ίδια την Aston Martin σε συνεργασία με την Red Bull Racing. Η απόδοση του κινητήρα εικάζεται πως θα ξεπερνά τα 800 άλογα, με το αυτοκίνητο να κατασκευάζεται σε ένα νέο carbon monocoque σασί με αλουμινένια υποπλαίσια.