Η FCA πούλησε την Magneti Marelli στην Calsonic για 6,2 δισ. ευρώ

Σχετικά άρθρα

Η Fiat Chrysler Autobliles (FCA) ανακοίνωσε την πώληση της Magneti Marelli, εταιρείας κατασκευής εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας για οχήματα, στην ιαπωνική εταιρεία Calsonic Kansei, που ανήκει στην αμερικανική KKR, έναντι του ποσού των 6,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιριών, η συμφωνία θα δημιουργήσει τον 7ο μεγαλύτερο κολοσσό εξαρτημάτων αυτοκινήτων παγκοσμίως, με συνολικά έσοδα 15,2 δισ. ευρώ και περισσότερους από 65.000 εργαζομένους. Η συμφωνία της KKR με την Magenti Marelli, θα επιτρέψει στο νέο εταιρικό σχήμα να μειώσει το κόστος μέσω συνεργειών αλλά και να επεκτείνει ακόμα περισσότερο την πελατειακή της βάση.

Σημειώνεται πως η KKR εξαγόρασε την Calsonic από τη Nissan το 2016. Η πώληση αυτή είναι η πρώτη μεγάλη απόφαση του νέου διευθύνοντος συμβούλου της FCA, Mike Manley, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της FCA μετά το θάνατο του Sergio Marchionne.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, που αναμένεται στο πρώτο εξάμηνο του 2019, η Calsonic Kansei θα μετονομαστεί σε ί Magneti Marelli CK Holdings, υπό την ηγεσία του CEΟ της Calsonic Kansei, Beda Bolzenius, ενώ ο CEO της Magneti Marelli, Ermanno Ferrari, θα είναι στο διοικητικό συμβούλιο.

Επίσης, η Fiat Chrysler ανακοίνωσε πως συμφώνησε σε μια πολυετή συμφωνία εφοδιασμού με την Calsonic Kansei.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...