Μετά από πολλούς μήνες φημών και δηλώσεων, η Hyundai έδωσε τελικά το πράσινο φως ώστε το τμήμα N να κατασκευάσει το δικό του αυτοκίνητο που θα λειτουργήσει ως η ναυαρχίδα του υπό-brand. Η είδηση ήρθε από τον Thomas Schemera, αντιπρόεδρο του τμήματος High Performance Vehicles & Motorsport της Hyundai, που δήλωσε μεταξύ άλλων:

Εργαζόμαστε σκληρά στο “halo μοντέλο”, ένα μοντέλο ναυαρχίδα του N brand. Θα είναι ένα υπέροχο μηχάνημα, κάτι που κανείς δεν θα περιμένει από την Hyundai, κάτι πολύ το “εξωτικό”.

Το μοντέλο θα βασίζεται πάνω στο RM 16 N concept, το κεντρομήχανο sport πρωτότυπο που παρουσίασε πριν μερικά χρόνια η κορεατική εταιρία, η οποία εξετάζει ακόμη αν θα προσφέρει N εκδόσεις τόσο του i20 όσο και του Kona.

Στις σχετικές ειδήσεις η Hyundai έδωσε δύο teasers φωτογραφίες του Saga concept, ενός αμιγώς ηλεκτρικού πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Σάο Πάολο.

Το πρωτότυπο θα δείχνει το πως θα μοιάζει η επόμενη γενιά του HB20, που θα έχει 5 εκατοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο, κάτι που μεταφράζεται σε περισσότερο χώρο αποσκευών.