Η χθεσινή νίκη του Sebastien Loeb, 79η στην καριέρα του, στον αγώνα της Ισπανίας είναι μια από αυτές που θα μείνουν στην ιστορία. Όχι για την κατάκτηση κάποιου τίτλου, αλλά επειδή ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC έχει τρέξει από το 2012, όπου και αποσύρθηκε επίσημα, σε μόλις 8 αγώνες στον θεσμό, με τους τρεις εξ’αυτών την τρέχουσα σεζόν. Με αυτή επιβεβαίωσε στους πάντες ότι είναι ο καλύτερος οδηγός στην ιστορία που έχει συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα rally, και ίσως στον εαυτό του ότι θα μπορούσε να έχει πλήρη εμπλοκή το 2019.

Ο 44-χρονος Γάλος έτρεξε φέτος τρεις αγώνες με τη Citroen Racing στο WRC, καθώς είχε πλήρη εμπλοκή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross της FIA. Όμως, η Peugeot Sport ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα πως στο τέλος της τρέχουσας σεζόν θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα WRΧ, κάτι που σημαίνει ότι ο Loeb είναι ελεύθερος να επιλέξει τι θα κάνει το 2019.

Πιο συγκεκριμένα, ο Sebastien Loeb δήλωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα στην Καταλονία:

Ήταν ένα ωραίο συναίσθημα να παλέψω και πάλι και να κερδίσω και ίσως αυτό μου δώσει μεγαλύτερη επιθυμία να επιστρέψω την επόμενη χρονιά. Εδώ είναι που νιώθω καλύτερα. Αλλά ξέρω γιατί αποχώρησα: είναι πολύς ο χρόνος και μεγάλη η εμπλοκή.

Αν θα επιστρέψω με πλήρη εμπλοκή; Όχι, δεν είναι αυτό που θέλω. Αν θα επιστρέψω για κάποιους μόνο αγώνες; Ίσως, αλλά ακόμη και αυτό είναι περίπλοκο.

Όταν ρωτήθηκε για την απόφαση της Peugeot να αποχωρήσει από το Rallycross, o Loeb είπε:

Δεν ήξερα ότι θα συμβεί. Πριν μία ή δύο εβδομάδες ήμουν σίγουρος ότι θα έκανα μία πλήρη σεζόν στο WRX και τώρα δεν έχω τίποτα. Μέχρι τώρα δεν σκεφτόμουν το μέλλον.