Δικαστής στο Τέξας των ΗΠΑ μείωσε το ποσό που θα κληθεί να δώσει η Toyota σε μια οικογένεια από το Ντάλας, αλλά και πάλι ο πέλεκυς για την ιαπωνική εταιρία είναι βαρύς, μιας και από τα 242,1 εκατ,. δολάρια, θα πρέπει να πληρώσει 208 εκατ. δολάρια.

Η υπόθεση αφορά ένα την υπόθεση ενός ατυχήματος που συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν ο 3χρονος γιος και η 5χρονη κόρη του Benjamin και της Kristi Reavis βρισκόταν στο πίσω κάθισμα ενός Lexus ES300 παραγωγής 2002, μέσα στα παιδικά καθίσματα ασφαλείας τους. Τα μπροστινά καθίσματα προκάλεσαν σοβαρούς τραυματισμούς στα δύο μικρά παιδιά της οικογένειας κατά τη διάρκεια ατυχήματος.

Όπως έκρινε ο δικαστής, αλλά και οι ένορκοι, τα μπροστά καθίσματα του ES300 ήταν “αδικαιολόγητα επικίνδυνα”, με την εταιρία να μην είχε προχωρήσει σε κάποια προειδοποίηση για τους κινδύνους αυτούς.

Εκπρόσωπος της Toyota δήλωσε πως η εταιρία του αν και σέβεται την απόφαση του δικαστηρίου, θεωρεί πως η απόφαση είναι ιδιαιτέρως βαριά γι’αυτή και τονίζει πως μπορεί να προσκομίσει στο δικαστήρια πρόσθετα επιχειρήματα που αποδεικνύουν την αθωότητά της. Τέλος πρόσθεσε πως οι τραυματισμοί που υπέστησαν τα δύο παιδιά δεν σχετίζονταν με ελαττώματα στο σχεδιασμό των καθισμάτων του ES300.