Την περασμένη Παρασκευή (2/11), το εργοστάσιο της Magna Steyr, στο Graz της Αυστρίας, ξεκίνησε την παραγωγή της νέας BMW Z4 (G29). Παρόλα αυτά, οι πρώτοι πελάτες δεν θα λάβουν το νέο του roadster πριν την επόμενη άνοιξη, καθώς το λανσάρισμα του μοντέλου είναι προγραμματισμένο για το Μάρτιο του 2019.

Εκτός από τη συναρμολόγηση του αυτοκινήτου και οι κινητήρες της Z4 κατασκευάζονται στην Αυστρία. Έτσι, ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος της έκδοσης sDrive30i και την sDrive20i, καθώς και ο υπερτροφοδοτούμενος εξακύλινδρος B58 της M40i προέρχονται από την BMW Motorenwerk Steyr.

Εκτός από τη BMW Z4, το συγκεκριμένο εργοστάσιο συναρμολογεί και τη νέα Σειρά 5 (G30), ενώ από την έναρξη της παραγωγής του εργοστασίου το 2003, περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια BMW και MINI έχουν κατασκευαστεί στο Graz. Οι αριθμοί κινητήρων είναι ακόμη μεγαλύτεροι και πιο εντυπωσιακοί, με περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια κινητήρες για την BMW και το MINI να φτιάχνονται κάθε χρόνο στην Αυστρία. Αυτό σημαίνει ότι περίπου τα μισά οχήματα που πουλάει παγκοσμίως κάθε χρόνο το BMW Group φέρουν έναν κινητήρα από τη Steyr κάτω από το καπό.

Bonus: Δες το πρώτο review της νέας BMW Z4.