Το Citroen C4 Cactus κυκλοφόρησε στα μέσα του 2014, για να υποστεί το καθιερωμένο facelift πριν περίπου έναν χρόνο. Η γαλλική εταιρία ετοιμάζεται στις αρχές της νέας δεκαετίας να παρουσιάσει τη νέα γενιά του compact SUV της, η οποία θα παρουσιαστεί μέσα στο 2020. Το νέο μοντέλο θα αποτελέσει το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο ευρείας παραγωγής της Citroen, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- θα συνεχίσει να διατίθεται και με συμβατικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Το νέο C4 Cactus θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMP (Compact Modular Platform), πάνω στην οποία θα “χτιστούν” τα νέα Peugeot 208 και Opel Corsa, τα οποία τα αναμένουμε μέσα στο 2019. Η συγκεκριμένο πλατφόρμα είναι αρθρωτή, ενώ είναι σχεδιασμένη ώστε να χρησιμοποιεί τόσο συμβατικούς, όσο και ηλεκτροκινητήρες και υβριδικούς κινητήρες.

Σχεδιαστικά, το νέο μοντέλο θα αντλεί πολλά στοιχεία από το Cxperiencce concept, που έδειξε η εταιρία το 2016 στην έκθεση του Παρισιού. Φυσικά, η γαλλική εταιρία θα συνεχίσει να εξοπλίζει το Cactus με τεχνολογίες άνεσης.

Τέλος, η Citroen επιβεβαίωσε πως το 2019 -με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων της- θα παρουσιάσει δύο πρωτότυπα. Το πρώτο θα το δούμε τον Μάρτιο στη Γενεύη, και θα μας δείχνει το όραμα της εταιρείας για τις αστικές μετακινήσεις. Το δεύτερο θα παρουσιαστεί λίγες εβδομάδες αργότερα στην έκθεση της Σαγκάη, και θα είναι ένα υπερ-άνετο αυτοκίνητο σύμφωνα με τα πρότυπα της Citroen.