Αυτή είναι η πρώτη 3D printed ζάντα τιτανίου στον κόσμο

Σχετικά άρθρα

H HRE Wheels και η GE Additive ανακοίνωσαν σήμερα συμφωνία συνεργασίας, και ταυτόχρονα παρουσίασαν την πρώτη ζάντα τιτανίου που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία EBM (τύπος 3D εκτύπωσης). Η ζάντα ονομάζεται HRE3D +, και αυτός ο νέος πρωτότυπος τροχός δείχνει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, και πώς προηγμένα υλικά όπως το τιτάνιο μπορούν να αξιοποιηθούν για να δημιουργήσουν περίπλοκα σχέδια.

Σε μια παραδοσιακή monoblok ζάντα αλουμινίου, το 80% του υλικού “απομακρύνεται” από το CNC του σφυρήλατου μπλοκ των 45 κιλών, έτσι ώστε να δημιουργηθεί το τελικό προϊόν. Με την παραγωγή του τροχού με 3D εκτύπωση, μόνο το 5% του υλικού αφαιρείται και ανακυκλώνεται, καθιστώντας τη διαδικασία πολύ πιο αποδοτική.

Το τιτάνιο έχει επίσης πολύ μεγαλύτερη ειδική δύναμη από το αλουμίνιο και είναι ανθεκτικό στη διάβρωση, επιτρέποντάς του να είναι εξαιρετικά ελαφρύ. Ο στόχος του project “HRE3D +” ήταν να δοκιμαστούν οι δυνατότητες κατασκευής σε μια πρακτική εφαρμογή και να δημιουργηθεί ένα εξαιρετικά εξελιγμένος σχεδιασμός, με ένα υλικό όπως το τιτάνιο.

Τέλος, το εξωτερικό μέρος του τροχού (rim) είναι κατασκευασμένο από carbon.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...