Οι Μεξικάνοι παραγωγοί tequila θέλουν να μπλοκάρουν τη Teslaquila

Σχετικά άρθρα

Στα μέσα Οκτωβρίου, ο Elon Musk ανακοίνωσε – μέσω της “Boring Company”- πως προχώρησε πρόσφατα στη καταχώρηση του ονόματος Teslaquila, και αρκετοί εκδήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για τη νέα επιχειρηματική ιδέα του Νοτιοαφρικανού. Εξάλλου είναι νωπή η επιτυχία του φλογοβόλου που έβγαλε η εταιρία πριν από μερικούς μήνες και έγινε ανάρπαστο σε χρόνο ρεκόρ.

Δεν είναι, όμως, όλοι χαρούμενοι με την Teslaquila και κυρίως το ρυθμιστικό συμβούλιο της Τεκίλα στο Μεξικό (CRT), καθώς υποστηρίζει ότι το όνομα Teslaquila περιέχει τη λέξη Tequila, και η Tequila είναι προστατευμένη λέξη. Το CRT προειδοποιεί τους παραγωγούς για να βεβαιωθεί ότι αυτοί συμμορφώνονται με τους αυστηρούς κανόνες περί καταγωγής του προϊόντος, οι οποίοι υπαγορεύουν ότι το αλκοολούχο ποτό πρέπει να παράγεται σε κάποιο από του νομούς Guanajuato, Jalisco, Michoacan, Nayarit και Tamaulipas του Μεξικό.

Σύμφωνα με το γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων των ΗΠΑ, η Tesla έχει υποβάλει αίτηση για το εμπορικό σήμα Teslaquila ως ένα αποσταγμένο liquor αγαύης και ως ένα αποσταγμένο μπλε liquor αγαύης. Παρόμοιες αιτήσεις έχουν κατατεθεί σε Μεξικό, Ευρωπαϊκή Ένωση και Τζαμάικα.

Η CRT ξεκαθαρίζει με ανακοίνωση της ότι εάν ο Musk θέλει να βγάλει στην αγορά την Teslaquila, θα πρέπει να συνεργαστεί με έναν εξουσιοδοτημένο παραγωγό τεκίλα του Μεξικό, να συμμορφωθεί με ορισμένα πρότυπα και να ζητήσει άδεια από το ινστιτούτο βιομηχανικής ιδιοκτησίας του Μεξικού. Διαφορετικά θα κάνει μη εξουσιοδοτημένη χρήση της ονομασίας προέλευσης της τεκίλα, με το όνομα να μπερδεύει τους καταναλωτές ότι πίνουν τεκίλα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...