Η Jaguar δοκιμάζει σύστημα για να μην κάθεσαι κολλημένος στο κοκκινο φανάρι

Σχετικά άρθρα

Στο -όχι και τόσο μακρινό- μέλλον θα υπάρχουν έξυπνα φανάρια που θα επικοινωνούν με τα αυτοκίνητα μας, και θα μας υποδεικνύουν την ακριβή ταχύτητα με την οποία θα πρέπει να κινηθούν ώστε να φτάσουν στο επόμενο φανάρι την στιγμή που αυτό θα γίνει πράσινο και έτσι να μην ανακόψουν την πορεία μας, και περιμένουμε “βασανιστικά” σε αυτά.

Ένα τέτοιο σύστημα έχει εξελίξει η Audi που το δοκιμάζει πιλοτικά από το 2016 σε κάποιες αμερικανικές πολιτείες, και σήμερα η Jaguar μας παρουσιάζει το δικό της σύστημα. Το ονομάζει GLOSA (Green Light Optimal Speed Advisory), και φυσικά βασίζεται στην τεχνολογία V2X (Vehicle-to-Infrastructure). Έτσι, τα φανάρια θα επικοινωνούν με το αυτοκίνητο και θα το ενημερώνουν σχετικά ώστε να διατηρεί μια συγκεκριμένη ταχύτητα.

Με αυτό τον τρόπο οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι θα εξαλειφθούν οι ατελείωτες ουρές, όταν οι φωτεινοί σηματοδότες ανάβουν κόκκινο. Το GLOSA δοκιμάζεται ήδη στους δρόμους της Βρετανίας εξοπλίζοντας μία πρωτότυπη και ανάλογα αναβαθμισμένη F-Pace, με τον ειδικό στα συστήματα συνδεσιμότητας της Jaguar Land Rover, Oriol Quintana-Morales, να δηλώνει:

Αυτή η τεχνολογία αιχμής θα μειώσει ριζικά τον χρόνο που χάνουμε στα φανάρια. Έχει τη δυνατότητα να φέρει την επανάσταση στην οδήγηση, δημιουργώντας ασφαλείς και ελεύθερες πόλεις για κίνηση δίχως άγχος και χάσιμο χρόνου. Στόχος της έρευνάς μας είναι οι διαδρομές με λιγότερο στρες και με μικρότερη διάρκεια για όλους τους πελάτες μας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν τα δεδομένα των οδηγών στις ασφαλιστικές εταιρίες

Τα νέα αυτοκίνητα γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια που έχεις πάει στο παρελθόν και μάλιστα μοιράζονται όλα αυτά τα ευαίσθητα δεδομένα με τις εταιρίες που...
Autoblog.gr