Σε συνέχεια του video από τον περασμένο Αύγουστο, στο παρακάτω θα δεις την εμπειρία του Mika Häkkinen να οδηγεί την McLaren F1 GTR του 1995 στην πίστα Laguna Seca. Το συγκεκριμένο αγωνιστικό, με αριθμό πλαισίου #01R, κέρδισε τον 24ωρο αγώνα του Le Mans πριν 23 χρόνια, με οδηγούς τους Yannick Dalmas, Masanori Sekiya, και JJ Lehto. Να θυμίσω ότι ο εμβληματικός ατμοσφαιρικός V12 των 6 λίτρων S70 της βαυαρικής εταιρείας απέδιδε 600 ίππους με 651 Nm ροπής.

Η ιστορία της McLaren F1 GTR είναι σαν βγαλμένη από σενάριο κινηματογραφικής παραγωγής. Ένα αυτοκίνητο δρόμου που αναπτύχθηκε από μία αγωνιστική ομάδα χωρίς όμως να έχει σκοπό να το βάλει να τρέξει σε αγώνα και όταν τελικά το έκανε απλά κέρδισε. Έτσι το 1995 η McLaren F1 GTR κέρδισε όλα τα ειδικά αγωνιστικά πρωτότυπα στον πολύ απαιτητικό και δύσκολο αγώνα των 24 ωρών του Le Mans.

Αλλά αυτός δεν ήταν ο μόνος αγώνας που η θρυλική McLaren κατάφερε να κερδίσει. Η F1 GTR κέρδισε πολλούς αγώνες στο θεσμό GT Championship και ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο αγώνας BPR Global GT Endurance Series. Αυτή η σειρά αγώνων ήταν ο διάδοχος του παλαιού World Sportscar Championship το οποίο αναδιοργανώθηκε και μετονομάστηκε σε FIA GT Championship. H σειρά αγώνων BPR ξεκίνησε το 1994, αλλά επίσημος τίτλος απονεμήθηκε στον νικητή το 1995 και το 1996. Και τους δύο τίτλους τους κέρδισε η McLaren F1 GTR.