Τον Ιάνουάριο του 2016, η Land Rover ολοκλήρωσε την παραγωγή του Defender και αυτόν τον καιρό ετοιμάζεται πυρετωδώς για την επόμενη γενιά του. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να αγοράσεις ακόμα και σήμερα ένα καινούριο. Ο βρετανικός βελτιωτικός οίκος Twisted Automotive, που ειδικεύεται στα Defenders, αγόρασε 240 αυτοκίνητα λίγο πριν το τέλος της παραγωγής του μοντέλου και στη συνέχεια τα έβγαλε προς πώληση.

Τώρα, όμως, η Twisted έχει στην κατοχή της τα 80 τελευταία και αποκάλυψε τι σχεδιάζει να τα κάνει. Τα 44 εξ’αυτών θα δοθούν στο υποκατάστημα της Twisted, που το ονομάζει “Remake History”. Όπως καταλαβαίνεις, η Twisted θα φτιάξει έτσι αυτά τα 44 Defender ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής στην ιστορία του αρχικού Land Rover. Η παραγωγή τους έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους.

Τα υπόλοιπα και τελευταία 36 Defender, θα δοθούν σε ένα άλλο υποκατάστημα της μικρής εταιρείας, που ονομάζεται “Make History”. Με αυτά η Twisted θα δημιουργήσει bespoke εκδόσεις, ανάλογα με τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών. Έτσι, η Twisted σχεδιάζει να πουλήσει αυτά τα 36 bespoke Defender σε υφιστάμενους πελάτες της.