Tommi Makinen: O τίτλος υπερέβη τις προσδοκίες μου

Σχετικά άρθρα

Έπρεπε να περάσουν 17 χρόνια για να επιστρέψει η Toyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, με την περσινή -πρώτη χρονιά της- παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως νεοσύστατη ομάδα κρίθηκε αρκετά καλή, καθώς το νέο Yaris WRC απεδείχθη αξιόπιστο και γρήγορο. Φέτος, μόλις στη δεύτερη χρονιά από την επιστροφή της, κατάφερε να κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Και αυτό μόνο ως μεγάλη επιτυχία μπορεί να χαρακτηριστεί, ειδικά κρίνοντας τον ανταγωνισμό.

Η ομάδα εξασφάλισε το πρωτάθλημα κατασκευαστών όταν ο Jari-Matti Latvala κέρδισε τον αγώνα της Αυστραλίας, τον τελευταίο του 2018, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η Toyota είχε επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία να εξασφαλίσει και τον τίτλο των οδηγών με τον Ott Tanak, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο μισό της σεζόν, κατακτώντας τρεις σερί νίκες. Παρόλο που ο 31-χρονος Εσθονός τελικά δεν τα κατάφερε, ο Tommi Makinen -ως επικεφαλής της ομάδας- είναι ενθουσιασμένος με την ταχεία πρόοδο της Toyota Gazoo Racing WRT, λέγοντας:

Ξεκινήσαμε αυτό το project πριν από τρεισήμισι χρόνια και αναπτυχθήκαμε πολύ ταχύτερα από ό,τι φανταζόμασταν. Πέρυσι ήμασταν εδώ για να μάθουμε και να συλλέξουμε δεδομένα. Στο δεύτερο μισό αυτής της σεζόν, κάναμε πολλές βελτιώσεις με το αυτοκίνητο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της τεράστιας προσπάθειας όλων από την ομάδα και είμαι βέβαιος ότι αυτή η επιτυχία θα μας παρακινήσει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και το 2019.

Το 2016 και το 2017 μάθαμε και αναλύσαμε διαφορετικά στοιχεία και στη συνέχεια ξεκινήσαμε πραγματικά την ανάπτυξη του αυτοκινήτου το 2018, και κάπου στο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν, βρήκαμε πολλούς τομείς τους οποίους μπορούσαμε να βελτιώσουμε. Αυτό ήταν απολύτως εξαιρετικό για μας.

Τη χαρά του Φιλανδού μετά τον πρώτο του τίτλο στο WRC ως επικεφαλής ομάδας συμμερίστηκε και ο πρόεδρος της Toyota και πρόεδρος της Toyota Gazoo Racing, Akio Toyoda, λέγοντας:

Αισθάνομαι πολύ ευγνώμων, ως πρόεδρος της ομάδας, ότι μπορέσαμε να έχουμε ένα τόσο μεγάλο αποτέλεσμα στο δεύτερο χρόνο της πρόκλησης μας, την επιστροφή μας στο WRC μετά από 18 χρόνια. Είμαι πολύ ευγνώμων για τον Tommi, ο οποίος συνέχιζε να αναπτύσσει το Yaris WRC για να κερδίσει αυτόν τον τίτλο, όλα τα μέλη της ομάδας που υποστήριξαν τον Tommi, καθώς και τους έξι οδηγούς και συνοδηγούς που οδήγησαν τον Yaris στο στόχο μας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

WRC: Το Rally των Καναρίων Νήσων στο ημερολόγιο του 2025

Ακολουθώντας τα βήματα του Rally Λετονίας και του Rally Πολωνίας, τα οποία χρησιμοποίησαν το μονοπάτι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) για να συμμετάσχουν στο...

Η FIA συζητά με τον Ερντογάν την επιστροφή του GP της Τουρκίας και του WRC

Ο πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem είχε συνάντηση χθες με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συζητώντας το ενδεχόμενο επιστροφής τόσο της...

WRC: Τέλος τα υβριδικά από το 2025

Η FIA αποφάσισε να εγκαταλείψει τους υβριδικούς κινητήρες στη κορυφαία κατηγορία Rally1 του WRC, από το 2025, στη προσπάθεια της μειώσει το κόστος και...
Autoblog.gr