Η Jaguar Land Rover επενδύει €890 εκατ. στην Κίνα για ηλεκτρικά

Σχετικά άρθρα

Το Νοέμβριο του 2012, το κινεζικό κράτος έδωσε το πράσινο φως και έτσι η Jaguar-Land Rover άρχισε να συνεργάζεται πλέον και επίσημα με την Chery. Οι δύο εταιρίες έχουν δημιουργήσει ένα νέο εργοστάσιο στη πόλη Changshu. Η κοινοπραξία που δημιουργήθηκε ονομάζεται Chery Jaguar Land Rover Automotive Company Ltd με το εργοστάσιο να είναι μέρος της -τότε- επένδυσης συνολικού ύψους 1,4 δις ευρώ, όπου εκτός από το εργοστάσιο συναρμολόγησης, θα δημιουργηθεί ένα νέο κέντρο έρευνας. Το εργοστάσιο άνοιξε το 2014, και κατασκευάζει περίπου 200.000 αυτοκίνητα ετησίως, που προορίζονται για την Κινεζική αγορά.

Σήμερα, η Chery Jaguar Land Rover ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 7.000.000.000< Yuan (€889.770.000) για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς η εταιρία συμφώνησε με την Changshu Economic and Technological Development Zone στην Κίνα. Η μαζική επένδυση θα οδηγήσει στη κατασκευή ενός νέου εργοστασίου αφιερωμένου αποκλειστικά στην παραγωγή ηλεκτρικών κινητήρων, καθώς και σε ένα νέου τμήματος συναρμολόγησης, που θα βασίζεται στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις στο εργοστάσιο στην Changshu, της Chery Jaguar Land Rover. Η επέκταση του εργοστασίου θα δημιουργήσει και ένα νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης μιας πίστας, όπου τα αυτοκίνητα θα δοκιμάζονται.

Οι επενδύσεις της Jaguar Land Rover στην Κίνα συμβαδίζουν με το στόχο της αυτοκινητοβιομηχανίας να προσφέρει υβριδικά, plug-in υβριδικά ή ηλεκτροκίνητα σύνολα για κάθε μοντέλο της γκάμα της έως το 2020. Για το σκοπό αυτό, θα επενδύσει τουλάχιστον 18 δισεκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα τρία χρόνια στην ηλεκτροκίνηση και στις νέες τεχνολογίες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...