Στην έκθεση του Λος Άντζελες η Mazda παρουσίασε τη νέα γενιά του Mazda3. Το μοντέλο που προσφέρεται τόσο ως πεντάπορτο hatchback, όσο και ως τετράπορτο sedan, βασίζεται στο πρωτότυπο Kai concept που είδαμε στην περσινή έκθεση του Τόκιο, με την τέταρτη γενιά του μοντέλου να χρησιμοποιεί τη νέα αρχιτεκτονική της Mazda, SkyActiv Vehicle Architecture.

Στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων, οθόνη αφής 8,8″, λιγότερους φυσικούς διακόπτες, head-up display και καλύτερης ποιότητας υλικά.

Εξοπλίζεται με τον πρωτοποριακό 2,0-λιτρο SkyActiv-X βενζινοκινητήρα απόδοσης 190 ίππων με 230 Nm ροπής. Στη γκάμα υπάρχουν επίσης τρεις ακόμη SkyActiv-G βενζινοκινητήρες 1,5-λίτρων, 2,0-λίτρων και 2,5-λίτρων, όπως και ένας diesel, ο SkyActiv-D 1,8 λίτρων.

Οι κινητήρες συνδυάζονται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, αλλά και με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η κίνηση μεταφέρεται στον μπροστά άξονα, με το σύστημα τετρακίνησης να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό.

Αναλυτικές λεπτομέρειες για τους κινητήρες θα ανακοινωθούν όταν ξεκινήσουν οι πωλήσεις του μοντέλου, οι οποίες αναμένονται στα μέσα του 2019.