Κατά καιρούς υπάρχουν φήμες και δημοσιεύματα που θέλουν την Mazda να ετοιμάζει ένα νέο RX μοντέλο, αλλά στελέχη της ιαπωνικής φίρμας δηλώνουν πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Τώρα είναι ο πρόεδρος και CEO της Mazda, o Akira Marumoto, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του βάζει τέλος στις φήμες περί πιθανής παρουσίασης ενός νέου RX μοντέλου. Όπως είπε, δεν υπάρχει στα βραχυπρόθεσμα σχέδια της εταιρίας η έκδοση παραγωγής του πανέμορφου RX Vision Coupe concept, ούτε κάποιο αμιγώς ηλεκτρικό σπορ μοντέλο, μιας και ο ίδιος “προτιμά την μυρωδιά της βενζίνης”.

Όπως δήλωσε, έχει δεχτεί περισσότερες από 100 φορές την ερώτηση αυτή [εάν ετοιμάζουν ένα νέο RX μοντέλο με περιστροφικό κινητήρα]. Συμπλήρωσε όμως πως δεν θα δεσμευτεί πως αυτό δεν θα συμβεί ποτέ, μιας και είναι όνειρο τόσο των στελεχών της εταιρίας, όσο και των υπαλλήλων της. Αλλά επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία σκέψη, μιας και δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα κεφάλαια που χρειάζονται για την ανάπτυξη και τη κατασκευή του μοντέλου.

Ο Marumoto αφήνει να εννοηθεί πως στο μέλλον η Mazda θα μπορούσε να βγάλει στην αγορά ένα τέτοιο μοντέλο. Αυτό θα εξαρτηθεί από την επιτυχία του Skyactiv-X κινητήρα, επιτυχία που θα γεμίσει με χρήματα τα ταμεία της Mazda, έτσι ώστε η εταιρία να επενδύσει πάνω στο νέο RX μοντέλο που θα φορά έναν νέο περιστροφικό κινητήρα.