Η S&P Global Ratings, ανακοίνωσε πως προχώρησε στη μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας της Jaguar Land Rover αλλά και της μητρικής της, Tata Motors, Συγκεκριμένα η πιστοληπτική ικανότητα της JLR μειώθηκε στη κατηγορία junk (σκουπίδια), λόγω της ασθενέστερης από την αναμενόμενη κερδοφορία στην βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Jaguar Land Rover έχει πληγεί σημαντικά λόγω των εμπορικών εντάσεων μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, της χαμηλής ζήτησης για αυτοκίνητα με κινητήρες πετρελαίου στην Ευρώπη και των ανησυχιών για το Brexit.

Η S & P μείωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της ιδιοκτήτριας εταιρείας Tata Motors και την αξιολόγηση μακροπρόθεσμων τίτλων στις αμερικανικές τράπεζες σε BB-. Είναι η δεύτερη υποβάθμιση για την ινδική αυτοκινητοβιομηχανία σε πέντε μήνες.

Η Tata Motors παρουσίασε τριμηνιαία ζημιά ύψους 10,49 δισ. ρουπών (124,4 εκατ. ευρώ) την 31η Οκτωβρίου. Η εταιρεία παρουσίασε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης για την Jaguar Land Roverμε την ονομασία Charge Project, το οποίο περιλαμβάνει περικοπές κόστους και βελτιώσεις ταμειακών ροών ύψους 2,8 δισ. ευρώ, σε διάστημα 18 μηνών.

Η Jaguar Land Rover μείωσε τον αριθμό των ημερών παραγωγής στις εγκαταστάσεις της στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Castle Bromwich και Solihull. Ως μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης, η εταιρία θα επικεντρωθεί πρώτα στην εξοικονόμηση χρημάτων, όπως η μείωση των επενδύσεων σε μη παραγωγικά προϊόντα και η επιτάχυνση των πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων, ανέφερε η Tata σε μια παρουσίαση των επενδυτών.

Βραχυπρόθεσμα, θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα σε τομείς όπως το κόστος αγοράς και υλικών, στη παραγωγή, στην εφοδιαστική αλυσίδα και στη διαχείριση των εργαζομένων. Θα επικεντρωθεί επίσης σε στρατηγικές πωλήσεις και πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε ο Tata.