Πριν επτά μήνες, στην δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s στο Grimaldi Forum στο Μονακό πουλήθηκε η πισωκίνητη Lamborghini Huracan του Πάπα Φραγκίσκου για €715.000, όταν η μέγιστη εκτιμώμενη τιμή πώλησης ήταν €350.000, με τα έσοδα να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Και ενώ θα περίμενες το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να μπει στο γκαράζ κάποιου συλλέκτη και να μην ξανά ακούσεις κάτι γι’αυτό, ήρθε πάλι στην επικαιρότητα. Και αυτό γιατί φαίνεται ότι όποιος το αγόρασε έχει σκοπό να το κάνει garage queen.

Τι εννοώ; Το αυτοκίνητο εμφανίστηκε ως βραβείο στην online πλατφόρμα συγκέντρωσης χρημάτων Omaze, η οποία προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στη ζωή σου. Έτσι, όποιος είναι πρόθυμος να δώσει ένα ποσό από 10 έως 5.000 δολάρια παίρνει πίσω ένα ανάλογο ποσό συμμετοχών, ώστε να κερδίσει το μεγάλο βραβείο, δηλαδή τα κλειδιά της Lamborghini Huracan.

Ο νικητής και ένας φίλος του θα πάνε στο Βατικανό το επόμενο έτος και θα διαμείνουν σε ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων. Στη συνέχεια, και κατά τη διάρκεια ιδιωτικής τελετής θα λάβει τα κλειδιά για την Lamborghini, παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου και του διευθύνοντος συμβούλου της Lamborghini, Stefano Domenicali.

Όπως κατάλαβες, ο νικητής θα βγει μετά από κλήρωση όσων δώσουν ένα ποσό της επιθυμίας τους. Δηλαδή πρόκειται για ένα συνδυασμό λαχειοφόρου αγοράς και φιλανθρωπίας. Τα έσοδα από αυτήν την εκστρατεία θα πάνε πάλι για φιλανθρωπικούς σκοπούς σε όλο τον κόσμο, από την ανοικοδόμηση χωριών που έχουν καταστραφεί από βία και πόλεμο, έως να βοηθήσουν τα θύματα της εμπορίας ανθρώπων, να παρέχουν ιατρική περίθαλψη και εκπαίδευση σε όσους ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Οι δωρεές θα διανεμηθούν μέσω του αμερικάνικου ιδρύματος CAFA, και μπορείς να συμβάλεις και εσύ πατώντας εδώ, κερδίζοντας παράλληλα τη μοναδική Huracan.