Το Volvo XC40 “Αυτοκίνητο της Χρονιάς” στην Ιαπωνία

Σχετικά άρθρα

Το βραβείο του Ιαπωνικού Αυτοκινήτου της χρονιάς κατέκτησε το Volvo XC40, με το μοντέλο να κερδίζει με 363 ψήφους, αφήνοντας πίσω του τo νέο Toyota Corolla Sport (314 ψήφοι) και VW Polo (197 ψήφοι). Ακολούθησε το Toyota Crown (170 ψήφοι) και το Mitsubishi Eclipse Cross (165 ψήφοι).

Η επιτυχία της Σουηδικής εταιρίας είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς η Volvo κατακτά το ανώτερο βραβείο του JCOTY (Japanese Car of the Year) για δεύτερη συνεχή χρονιά. Πέρσι είχε ψηφιστεί το νέο XC60 ως το καλύτερο αυτοκίνητο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά.

Στις ειδικές κατηγορίες των βραβείων, το Honda Clarity PHEV (plug-in hybrid) κέρδισε το βραβείο Καινοτομίας, ενώ η BMW X2 κατέκτησε το Συναισθηματικό Βραβείο και το Daihatsu Tocot πήρε το γκονγκ μικρής κινητικότητας.

Η Toyota μπορεί να μην πήρε κάποιο από τα παραπάνω βραβεία, αλλά η ομάδα της Gazoo Racing κατέκτησε το βραβείο της “Special Achievement Award” για τα αγωνιστικά της κατορθώματα σε WEC και WRC.

Τέλος, με το βραβείο “Special Achievement Award” τιμήθηκε το Honda N-Van. Η τελετή της βράβευσης έγινε στο Tokyo International Exchange Center, όπου ψήφισαν 60 κριτές από 40 μέσα της Ιαπωνίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Ουάσιγκτον: Αντιμέτωποι με περιοριστές ταχύτητας οι οδηγοί που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας

Οι αρχές της Ουάσιγκτον αποφάσισαν να επιτρέψουν την τοποθέτηση περιοριστών ταχύτητας στα αυτοκίνητα των οδηγών εκείνων που έχουν καταδικαστεί για σοβαρές παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας. Σύμφωνα...

Η κινεζική Chery συζητά με την Ιταλία για εργοστάσιο

Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Chery στο πλαίσιο των προσπαθειών της πρώτης να προσελκύσει μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, εκτός της...
Autoblog.gr