Η Volkswagen ανακατασκεύασε δωρεάν ένα Beetle του 1966

Σχετικά άρθρα

Το ημερολόγιο έγραφε Δεκέμβριος του 1966 όταν η 73χρονη σήμερα Kathleen Brooks αγόρασε το συγκεκριμένο Volkswagen Βeetle και το χρησιμοποιεί ακόμη και ως σήμερα, 51 χρόνια μετά, ως καθημερινό αυτοκίνητό της, διανύοντας με αυτό περισσότερα από 563.000 χιλιόμετρα.

Η Volkswagen Βορείου Αμερικής έμαθε για την Brooks και το Beetle της και προσφέρθηκε να αναπαλαιώσει δωρεάν το αυτοκίνητο στο εργοστάσιο της στην πόλη Puebla του Μεξικό.

Χρειάστηκαν 11 μήνες για να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης, με 60 υπαλλήλους της εταιρίας να εργάζονται πάνω σε αυτό. Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίστηκε στη σκουριά στο πάτωμα, στην μετάδοση και στην ανάρτηση, ενώ προβλήματα υπήρχαν και στα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με την Volkswagen αντικατέστησε το 40% των τμημάτων του Beetle, αποκαθιστώντας 357 πρωτότυπα κομμάτια. Τα δισκόφρενα έχουν αναβαθμιστεί, το κιβώτιο ταχυτήτων έχει ανακατασκευαστεί, η ανάρτηση αναβαθμίστηκε, οι καλωδιώσεις και τα ηλεκτρικά είναι νέα, ενώ νέο είναι και το ηχοσύστημα που υποστηρίζει Bluetooth και μοιάζει με το πρωτότυπο.

Ο αερόψυκτος κινητήρας δέχτηκε ένα πλήρες rebuild, με τα καθίσματα να αποκτούν δερμάτινες επενδύσεις με τα λογότυπα “Kathleen” και “Annie” να είναι κεντημένα πάνω τους.

Όπως δήλωσε ο Augusto Zamudio, ο υπεύθυνος για την αποκατάσταση της “Annie”, όπως έχει ονομάσει η Brooks το Beetle της, δεν αποκαταστάθηκε για να κλειστεί σε κάποιο μουσείο, αλλά να το χρησιμοποιεί καθημερινά για πολλά χρόνια ακόμη. Η Brooks εργάζεται έως και σήμερα στο πλευρό καρκινοπαθών, προσφέροντας τις υπηρεσίες της στους συνανθρώπους της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η VW παρουσιάζει τα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer

Τις γρήγορες GTX εκδόσεις των ID.3 και ID.7 Tourer παρουσίασε σήμερα η Volkswagen. Ξεκινώντας από το ID.3 GTX, είναι πισωκίνητο και στην έκδοση GTX...

Η Volkswagen teasάρει το ID.3 GTX

Πριν 12 μήνες η Volkswagen παρουσίασε το ανανεωμένο ID.3, με τη γερμανική εταιρία να ετοιμάζεται τώρα για την "hot" έκδοση αυτού. Ο λόγος για...

Το best-seller προϊόν της Volkswagen σημειώνει νέο ρεκόρ πωλήσεων

Το προιόν της Volkswagen με τις μεγαλύτερες ετήσιες πωλήσεις είναι με διαφορά τα διάσημα λουκάνικά της που πέρυσι έκαναν νέο ρεκόρ πωλήσεων με...
Autoblog.gr