Στις αρχές του καλοκαιριού, η Tesla ανακοίνωσε πως εντόπισε ένα σαμποτέρ στο εργοστάσιό της και προχώρησε σε μήνυση κατά του συγκεκριμένου πρώην υπαλλήλου της, ονόματι Martin Tripp. Ο Tripp ήταν πρώην τεχνικός στο Gigafactory της στη Νεβάδα, με την Tesla να τον κατηγορεί για παράνομη πειρατεία σε εμπιστευτικές και εμπορικές μυστικές πληροφορίες της Tesla, μεταβιβάζοντας αυτές τις πληροφορίες σε τρίτους.

Μερικές εβδομάδες αργότερα, ο Martin Tripp υπέβαλλε ανταγωγή κατά της Tesla, ζητώντας χρηματική αποζημίωση τουλάχιστον 1 εκατ. δολαρίων. Ο 40χρονος Tripp ισχυρίστηκε ότι η αμερικάνικη δεν ανταποκρίνεται στον στόχο της να βελτιώσει το περιβάλλον και αντ’ αυτού παράγει “τεράστιες ποσότητες αποβλήτων και “άχρηστα” τμήματα αυτοκινήτων τα οποία αφήνουν χωρίς προφύλαξη στο έδαφος, μέσα στο Gigafactor”.

Ερχόμενοι στο σήμερα, η Tesla κάνει γνωστό ότι μηνύει με τη σειρά της τον Tripp ζητώντας αποζημίωση ύψους 167 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο δικηγόρος του Tripp, Robert D. Mitchell, περιέγραψε το ποσό που ζητά η Tesla ως παράλογο, δηλώνοντας:

Το υποτιθέμενο ποσό ζημίας που διεκδικεί η Tesla σχετίζεται με υποτιθέμενες αποσβέσεις στην τιμή των μετοχών της Tesla λόγω των πληροφοριών που παρείχε ο κ. Tripp στον Τύπο το περασμένο καλοκαίρι.