Τον περασμένο Μάρτιο, η Volkswagen στο περίπτερο της στην έκθεση της Νέας Υόρκης παρουσίασε το Atlas Cross Sport concept, ένα πρωτότυπο προ-παραγωγής που μας δείχνει το πως θα μοιάζει η πεντάπορτη έκδοση του Atlas, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει εμπορική πορεία στις ΗΠΑ από το 2019. Σήμερα, όμως, διέρρευσαν κάποιες φωτογραφίες της τελικής έκδοσης παραγωγής του μοντέλου.

Το Volkswagen Atlas Cross Sport έχει πιο σπορ εμφάνιση σε σχέση με το επταθέσιο Atlas, με κεκλιμένη οροφή, φουσκωμένα φτερά, ζάντες 22″ και LED φωτιστικά σώματα. Έχει μήκος 4.905 mm, πλάτος 1.989 mm, ύψος 1.719 mm, ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 1.980 mm. Στο εσωτερικό συναντάμε τον 12,3″ ψηφιακό πίνακα οργάνων, μια οθόνη 10,1″ του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, όπως επίσης μια ακόμη οθόνη για τον έλεγχο του συστήματος κλιματισμού.

Το πρωτότυπο παίρνει κίνηση από τον plug-in υβριδικό κινητήρα V6 3,6-λίτρων που συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθιου 18 kWh. Το σύνολο αποδίδει 359 άλογα, με τα 0-96 χλμ/ώρα να έρχονται σε 5,4 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 210 χλμ/ώρα. Η ηλεκτρική αυτονομία αγγίζει τα 42 χλμ.