Η BMW έχει μπει στο στόχαστρο των αρχών της Νότιας Κορέας, μιας και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κατηγορείται πως απέκρυψε κινδύνους για φωτιά και καθυστέρησε την ανάκληση οχημάτων από την αγορά.

Το υπουργείο Μεταφορών της χώρας ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές να ανοίξουν επίσημη έρευνα για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι της έχει επιβάλλει πρόστιμο ύψους 11,2 δισ. γουόν (8,7 εκατ. ευρώ) για καθυστερημένη ανάκληση 22.670 οχημάτων.

Μια ελαττωματική ηλεκτρονική μονάδα ανακύκλωσης καυσαερίων (EGR) στα diesel οχήματα της BMW έχει προκαλέσει την ανάφλεξη 40 κινητήρων στη Νότια Κορέα φέτος, γεγονός που ανάγκασε την εταιρεία να ανακαλέσει 160.000 οχήματα στη χώρα και να ζητήσει συγγνώμη από τους καταναλωτές. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην διαρροή του ψυκτικού υγρού από την ομάδα ανακύκλωσης καυσαερίων.

Η εταιρεία έχει προβεί στην ανάκληση 1,6 εκατομμυρίων οχημάτων παγκοσμίως για το συγκεκριμένο ζήτημα. Τα επηρεαζόμενα οχήματα εφοδιάζονται με τετρακύλινδρους και εξακύλινδρους πετρελαιοκινητήρες και έχουν κατασκευαστεί μεταξύ του 2010 και του 2017, δήλωσε η BMW.