H Ronal βγάζει στην αγορά μια εντυπωσιακή vintage ζάντα

Σχετικά άρθρα

Το 2019, η γερμανική εταιρία ζαντών Ronal θα γιορτάσει τα 50στά της γενέθλια και για το λόγο αυτό θα λανσάρει τις συγκεκριμένες vintage ζάντες, με όνομα R50 Aero.

Πριν συνεχίσω, να αναφέρω ότι το 1969, ο Karl Wirth, επιχειρηματίας και οδηγός της Formula V, ίδρυσε την εταιρεία στην πόλη Forst της Γερμανίας, καθώς είδε την ανάγκη της αγοράς για τροχούς αλουμινίου. Έτσι, ο Wirth έγινε ένας από τους πρωτοπόρους των ζαντών ελαφρού κράματος στην παγκόσμια αγορά, ανοίγοντας το πρώτο εργοστάσιο το 1978 στη Γαλλία. Το 2007, η Ronal αγοράστηκε από την ιταλική Speedline και πλέον έχει γκάμα που καλύπτει από αυτοκίνητα δρόμου, μέχρι φορτηγά, ρυμουλκούμενα, λεωφορεία και μονοθέσια F1.

Για τα 50 χρόνια, όντας η χρυσή επέτειος της εταιρείας, η R50 Aero είναι διαθέσιμη σε χρυσό χρώμα, αλλά θα προσφέρεται και σε μαύρο ή ασημί. Η R50 Aero αποτελεί εξέλιξη της θρυλικής “Turbo” ζάντας που παρουσίασε η εταιρία τη δεκαετία του ’80 (επίσημα γνωστή ως R10). Η Ronal αναφέρει ότι οι στροβιλοειδείς ακτίνες βοηθούν την εξαγωγή του θερμού αέρα από τα φρένα, και παράλληλα βοηθά στο να ψύχονται, ενώ το κεντρικό τμήμα του τροχού μειώνει την αεροδυναμική οπισθέλκουσα. Η R50 θα είναι διαθέσιμη σε διαστάσεις 16 έως 18 ιντσών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...