Αναπολώντας τα χρόνια του Group B

Σχετικά άρθρα

Για τη δεκαετία του 1980 δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εισαγωγή. Υπήρξε τόσο απίστευτα χαρακτηριστική εποχή, που πλέον μπορεί να αναφέρεται και ως επίθετο ή προσδιορισμός: “αυτή η παραγωγή είναι τόσο 80’s”, “επιτέλους, είδαμε ράλι και νιώσαμε λίγο 80’s στο πετσί μας”.

Βλέπεις ήταν εκείνες οι χρυσές δεκαετίες του ’70 και του ’80, που οι κανονισμοί της παγκόσμιας ομοσπονδίας όριζαν ότι για να πάρει έγκριση τύπου και τρέξει ένα αγωνιστικό στο Group B, έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον 200 αυτοκίνητα δρόμου της αντίστοιχης έκδοσης. Αυτός ο κανονισμός είναι που δημιούργησε τους θρύλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και που μετά από τόσα χρόνια μνημονεύονται και κατέχουν ιδιαίτερη θέση στη προτίμηση του καθενός μας.

Για αυτό και σήμερα πάμε ταξιδάκι στο δρόμο των αναμνήσεων με πρωταγωνιστές τα αγωνιστικά του Group B. Έχουμε δείξει ιδιαίτερη αγάπη στα εντυπωσιακά αγωνιστικά που έτρεχαν εκείνα τα χρόνια, με αναλυτικά αφιερώματα για τα Audi Quattro, Peugeot 205 t16, Lancia Delta S4, Ford RS200, MG Metro 6R4, Citroen BX 4TC και Mazda RX7. 4κυλινδρα ουρλιαχτά, 5κύλινδρες κραυγές, σκασίματα, anti-lag, φλόγες. Τα πάντα διαθέτει το μενού για τα Καλά Χριστούγεννα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα