Νέο teaser για ηλεκτρικό Pininfarina Battista των 2.000 ίππων

Σχετικά άρθρα

Με την έκθεση της Γενεύης να ανοίγει τις πύλες της σε δύο μήνες, η Pininfarina έδωσε σήμερα μια νέα teaser φωτογραφία του Battista, το οποίο θα παρουσιάσει στην Ελβετία. Η φωτογραφία μας αποκαλύπτει μέρος του σχεδιασμού του εμπρός τμήματος του ιταλικού αμιγώς ηλεκτρικού hypercar.

Η έλλειψη συμβατικής μπροστινής μάσκας υπογραμμίζει την ηλεκτρική φύση του Battista, ενώ τα λεπτά LED φωτιστικά σώματα μιμούνται τη λεπτή λωρίδα των πίσω φώτων, και δίνουν στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μια εμφάνιση υψηλής τεχνολογίας. Ακόμα υπάρχει μια LED γραμμή που ενώνει τα φωτιστικά σώματα και πιθανώς χρησιμεύει ως φως ημέρας.

Η Automobili Pininfarina υπόσχεται ότι το Battista θα είναι το πιο γρήγορο και το πιο δυνατό αυτοκίνητο που έχει βγει από την Ιταλία, καθώς σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες από την εταιρία αυτό θα είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα, τα 0-300 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα του μοντέλου θα ξεπερνά τα 400 χλμ/ώρα και οι φήμες θέλουν να φορά 4 ηλεκτροκινητήρες που θα αποδίδουν κοντά στα 2.000 άλογα. Θα είναι τετρακίνητο, θα ζυγίζει λιγότερο από 2.000 κιλά και θα έχει αυτονομία 500 χλμ, με τις μπαταρίες να βρίσκονται τοποθετημένες στο κεντρικό τούνελ.

Θα κοστίζει 2 εκατ. ευρώ, και θα φορά powertrain (ηλεκτροκινητήρα, μπαταρίες, λογισμικό και άλλο hardware) προερχόμενο από την Rimac, μιας και οι δύο εταιρίες έχουν υπογράψει την σχετική συνεργασία.

Στο εσωτερικό του συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων, δύο ψηφιακές οθόνες και μόλις 2 φυσικά κουμπιά, ένα για τον επιλογέα των ταχυτήτων και ένα για την επιλογή του προγράμματος λειτουργίας. Το τιμόνι είναι επενδυμένο με Alcantara και carbon, έχοντας κουμπιά αφής, ενώ υπάρχει ατμοσφαιρικός κρυφός φωτισμός. Η παραγωγή του PF0 θα περιοριστεί σε μόλις 150 μονάδες. Η κατασκευή του θα γίνεται στο Cambiano της Ιταλίας και αναμένεται στους δρόμους το 2020.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτό είναι το Kia EV5 GT

Κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες φωτογραφίες της γρήγορης, GT έκδοσης του Kia EV5, με το αυτοκίνητο να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον μπροστά να παράγει...