Η Infiniti, στην έκθεση του του Detroit που ανοίγει τις πύλες της σε 10 ημέρες, θα παρουσιάσει το νέο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο, το οποίο θα δείχνει την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει η εταιρία στον τομέα αυτό.

Αυτό ονομάζεται QX Inspiration concept, με το πολυτελές παρακλάδι της Nissan να αναφέρει ότι το νέο ηλεκτρικό crossover βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα, με την εμφάνιση του αυτοκινήτου να αντλεί ορισμένα στοιχεία από το Q Inspiration. Φέρει τη νέα γλώσσα σχεδιασμού της εταιρίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, χωρίς να χάνεται το ιαπωνικό DNA.

Υπάρχουν κάμερες στην θέση των εξωτερικών καθρεφτών, με το γεμάτο καμπύλες αμάξωμα μα φιλοξενεί λεπτά LED φωτιστικά σώματα, ενώ το λογότυπο της Infiniti είναι φωτιζόμενο. Το πρωτότυπο έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο προκειμένου να προσφέρει ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους. Τέλος, ένα αντίστοιχο πρωτότυπο θα παρουσιάσει και η Nissan στην ίδια έκθεση, με την εταιρία να ετοιμάζει παρόμοια ηλεκτρικά πρωτότυπα και για την έκθεση του Τόκιο.