Eπίσημο: Infiniti Q Inspiration Concept

Σχετικά άρθρα

Τα βλέμματα τραβάει για ακόμα μια φορά το περίπτερο της Infiniti στη φετινή έκθεση του Detroit, καθώς περίοπτη θέση έχει το νέο Q Inspiration Concept. Το πρωτότυπο sedan μας δείχνει στοιχεία της νέας σχεδιαστικής γλώσσας που θα υιοθετήσουν τα μελλοντικά μοντέλα της premium ιαπωνικής εταιρίας. Ακόμα προτείνει τον τρόπο με τον οποίο ένα καινοτόμο σύστημα μετάδοσης, οι αυτόνομες τεχνολογίες κίνησης και ένα ανθρωκεντρικό εσωτερικό θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν την εμπειρία του οδηγού.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρίας, Karim Habib:

Το νέο πρωτότυπο της Infiniti πάει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική ενός sedan στο επόμενο στάδιο εξέλιξης. Κάνουμε στροφή σε έξυπνα, πιο συμπαγή και λιγότερο ενοχλητικά συστήματα κίνησης και έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια εναλλακτική μορφή με ρέουσες γραμμές.

Με την μεγάλη, μακριά καμπίνα και τις ισορροπημένες αναλογίες και τη μυώδες εμφάνιση, το πρωτότυπο αναδεικνύει μια νέα εποχή για τα μοντέλα της Infiniti.

Το πρωτότυπο διαθέτει ένα περίεργο εμπρός μέρος, όπου αντί της παραδοσιακής μάσκας, υπάρχει μια σειρά από λεπτά κατακόρυφες “λεπίδες”. Αποτελεί τον προπομπό του νέου μεγάλου σεντάν της Infiniti και γενικά έχει αρκετά απλό σχέδιο με ρέουσα οροφή και προεξέχοντα φτερά.

Ένας αεραγωγός πίσω από τα μπροστινά φτερά προσθέτει μια sport αίσθηση, με το στρογγυλεμένο πίσω μέρος να χαρακτηρίζεται από στενά φωτιστικά σώματα, που περικλείουν όλο το πλάτος του οχήματος. Οι εξατμίσεις είναι ενσωματωμένες στο κάτω τμήμα του προφυλακτήρα, ενώ η γυάλινη οροφή δημιουργεί μια ευήλια καμπίνα.

Στο εσωτερικό, η Infiniti υιοθετεί μια μινιμαλιστική διάταξη. Οι επιβάτες κάθονται σε μεγάλες πολυθρόνες, με λευκή δερμάτινη επένδυση, ενώ κάθε επιβάτης έχει την δική του οθόνη για την ψυχαγωγία του. Η πλωτή κεντρική κονσόλα διαθέτει ανάγλυφες επιφάνειες, και διαθέτει ένα συνδυασμό μαύρου και λευκού δέρματος με πορτοκαλί στοιχεία. Η ψηφιακή οθόνη εκτείνεται σε όλο το μήκος του ταμπλό, ενώ κάτω από αυτή η εταιρεία εγκαθιστά μια τεράστια επένδυση ξύλου, που επεκτείνεται και στις πόρτες.

Τέλος, μηχανικά διαθέτει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα με τεχνολογία VC-Turbo, με μεταβλητή τεχνολογία συμπίεσης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέο Infiniti QX80

Η Infiniti παρουσιάζει το νέο QX80, με το μεγάλο SUV να αντλεί στοιχεία από το QX Monograph concept που παρουσιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο. Κίνηση...