Σήμερα μπήκαν τα θεμέλια του εργοστασίου της Tesla στη Κίνα. Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στη Σαγκάη και είναι το πρώτο μεγάλο εργοστάσιο της Tesla εκτός αμερικανικού εδάφους, με το εργοστάσιο να κατασκευάζεται σε μια έκταση 860.000 τετραγωνικών μέτρων, με το οικόπεδο να κοστίζει στην Tesla 140,51 εκατ. δολάρια.

Σε αυτό θα κατασκευάζονται τα Model 3 και Model Y για την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ενώ το πλάνο προβλέπει την κατασκευή του εργοστασίου να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι, η παραγωγή να έχει ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους, φτάνοντας σε απόδοση μέχρι την επόμενη χρονιά.

Το εργοστάσιο θα συμβάλει στον διπλασιασμό του όγκου παραγωγής των αυτοκινήτων της Tesla παγκοσμίως, μιας και θα έχει ετήσια παραγωγική δυνατότητα 500.000 αυτοκινήτων. Η κατασκευή του αναμένεται να κοστίσει στην Tesla περί τα 2 δισ. δολάρια.

Η παραγωγή αυτοκινήτων της Tesla στην Κίνα αναμένεται να ρίξει το κόστος παραγωγής, εξαιτίας των δασμών και της θαλάσσιας μεταφοράς. Τον Οκτώβρη, η εταιρεία είχε δηλώσει ότι λειτουργεί στη Κίνα με μειονέκτημα 55 με 60% στα κόστη για τους παραπάνω λόγους και λόγω της αδυναμίας προσέλκυσης ρευστότητας σε σύγκριση με τους ντόπιους κατασκευαστές.