Θυμάσαι ποιος ήταν ο πρώτος αγώνας που έτρεξε Michael Schumacher στη Formula 1; Ο Γερμανός έκανε το ντεμπούτο του στις 25 Αυγούστου του 1991, στην πίστα του Spa για το Βελγικό Grand Prix. Μάλιστα, για να το γιορτάσει, έχει καλέσει όλο το paddock για ένα ποτάκι, το βράδυ του Σαββάτου. Αυτό που πολλοί δεν ξέρουν είναι ότι ο Γερμανός είπε ψέματα στον Eddie Jordan για να τον αφήσει να τρέξει με την ομάδα του και να μπει έτσι στο άθλημα που τον έκανε το πιο επιτυχημένο οδηγό όλων των εποχών.

Ποιο ήταν το ψέμα που είπε; Πριν από το Grand Prix, είχε πει στον Jordan ότι ήξερε την πίστα του Spa, αφού υποστήριζε πως είχε τρέξει ξανά εκεί, ενώ ποτέ δεν το είχε κάνει! Ο Schumi ξεκίνησε 7ος τον αγώνα, αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ούτε έναν γύρο, καθώς ο συμπλέκτης είχε σπάσει.

O Schumacher είχε δηλώσει το 2011 ότι ο manager του, Willi Weber, ρωτήθηκε από τον Jordan αν ο Schumacher είχε ξανατρέξει στο Spa, με τον Weber να απαντά πως το είχε κάνει!

Ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε αναφερθεί τότε για το πρώτο του Σαββατοκύριακο στη Formula 1, λέγοντας ότι έμεινε σε έναν απλό ξενώνα, ο οποίος δεν είχε θέρμανση, τονίζοντας:

Θυμάμαι ότι ήμουν έκπληκτος, διότι σκεφτόμουν, “ναι, τώρα είμαι στη Formula 1, στη μεγάλη κατηγορία”. Δεν ήμουν ιδιαίτερα ενοχλημένος με τον ξενώνα, εκτός από το ότι ήταν κρύος και δεν υπήρχε θέρμανση.