Schumacher: Είπα ψέματα στον Jordan, για να μπω στη Formula 1!

Σχετικά άρθρα

Ξέρεις ότι το ντεμπούτο του Michael Schumacher στη Formula 1 έγινε το 1991, στις 25 Αυγούστου και το Βελγικό Grand Prix στο Spa. Μάλιστα, για να το γιορτάσει, έχει καλέσει όλο το paddock για ένα ποτάκι, το βράδυ του Σαββάτου. Αυτό που δεν ήξερα εγώ (μάλλον ούτε κι εσύ) είναι ότι ο Γερμανός είπε ψέματα στον Eddie Jordan για να τον αφήσει να τρέξει με την ομάδα του και να μπει έτσι στο άθλημα που τον έκανε το πιο επιτυχημένο οδηγό όλων των εποχών. Ποιό ήταν το ψέμα που είπε; Πριν από το Grand Prix, είχε πει στον Jordan ότι ήξερε την πίστα του Spa, αφού υποστήριζε πως είχε τρέξει ξανά εκεί, ενώ ποτέ δεν το είχε κάνει!

Ο Schumi ξεκίνησε 7ος τον αγώνα, αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ούτε έναν γύρο, καθώς ο συμπλέκτης είχε σπάσει. Ο 42χρονος δηλώνει ότι manager του, Willi Weber, ρωτήθηκε από τον Jordan αν ο Schumacher είχε ξανατρέξει στο Spa, με τον Weber να απαντά πως το είχε κάνει!

Πρέπει να αποσαφηνίσω την ιστορία που είπαμε ψέματα. Ο Eddie είχε ρωτήσει τον Willi αν είχα τρέξει ξανά, και ο Willi απάντησε “ναι”, διότι δεν μπορούσε να φανταστεί ότι δεν είχα ξαναπάει εκεί.

Ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αναφέρθηκε και στο πρώτο του Σαββατοκύριακο στη Formula 1, λέγοντας ότι έμεινε σε έναν απλό ξενώνα, ο οποίος δεν είχε θέρμανση.

Θυμάμαι ότι ήμουν έκπληκτος, διότι σκεφτόμουν, “ναι, τώρα είμαι στη Formula 1, στη μεγάλη κατηγορία”. Δεν ήμουν ιδιαίτερα ενοχλημένος με τον ξενώνα, εκτός από το ότι ήταν κρύος και δεν υπήρχε θέρμανση.


[Πηγή: Auto Motor und Sport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από τη Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...