Η Mini ετοιμάζεται πυρετωδώς για την παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού της μοντέλου, το οποίο αναμένεται να βγει στην αγορά μέσα στο τρέχον έτος και σήμερα μαθαίνουμε ότι η βρετανική εταιρία σχεδιάζει να ανοίξει το δρόμο των ηλεκτρικών hot hatches με την έκδοση Cooper S Ε του κλασικού της μοντέλου.

Τα αποκαλυπτήρια του Cooper S E λέγεται ότι θα γίνουν παράλληλα με τον εορτασμό των 60στών γενεθλίων του Mini, συμβολίζοντας με αυτόν τον τρόπο την είσοδο του θρυλικού μοντέλου αλλά και της εταιρίας στην ηλεκτροκίνηση. Το Cooper S E θα βασίζεται στο 3-θυρο hatchback, αλλά η πλατφόρμα UKL1 του συγκεκριμένου αυτοκινήτου δεν σχεδιάστηκε για να υποστηρίξει ηλεκτροκίνηση, και έτσι πρέπει να προσαρμοστεί κατάλληλα, καθώς το μοντέλο θα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις επιδόσεις.

Μηχανικά, πιθανότατα θα χρησιμοποιεί τον ηλεκτροκινητήρα του BMW i3 S με τους 184 ίππους. Αυτό σημαίνει πως η απόδοση του είναι θα είναι πολύ κοντά σε αυτή του σημερινού Cooper S, το οποίο κινείται με ένα 2,0-λιτρο turbo κινητήρα 192 ίππων. Οι μπαταρίες ίσως κάνουν το συνολικό βάρος μεγαλύτερο, όμως αυτό θα εξισορροπείται από την σαφώς υψηλότερη και πιο άμεση ροπή του ηλεκτροκινητήρα αλλά και την απουσία της υστέρησης και των απωλειών του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η αυτονομία του Cooper S E αναμένεται να είναι στα 300 χιλιόμετρα.