Η Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών της Γερμανίας (KBA) εξετάζει το ενδεχόμενο να ανακαλέσει επιπλέον 370.000 αυτοκίνητα της VW λόγω του Dieselgate. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild am Sonntag, η KBA ερευνά το ανανεωμένο λογισμικό του 1.2 TDI κινητήρα, μιας και πιστεύει πως και αυτό παραποιεί τις εκπομπές ρύπων, ξεγελώντας τα τεστ μέτρησης εκπομπών ρύπων.

Αν αποδειχτεί πως και αυτός ο κινητήρας διαθέτει παράνομο λογισμικό, οι εισαγγελείς της Γερμανίας θα κατηγορήσουν υψηλόβαθμα στελέχη της VW για υποψία απάτης, μιας και η εταιρία είχε δώσει εγγυήσεις το 2016 πως οι 1,2-λίτρων diesel κινητήρες δεν χρησιμοποιούσαν κάποιο παράνομο λογισμικό.

1Διάβασε επίσης

Η VW ανακάλυψε “ανωμαλίες” στο αναβαθμισμένο λογισμικό 460.000 diesel μοντέλων της

Από τα 370.000 αυτοκίνητα που εξοπλίζονται με τον συγκεκριμένο κινητήρα στην Ευρώπη, τα 30.000 βρίσκονται στη Γερμανία. Εκπρόσωπος της VW είπε πως οι εσωτερικοί έλεγχοι ποιότητας που έκαναν στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα με κινητήρες 1,2 λίτρων, της οικογένειας EA189, αποκάλυψαν παρατυπίες, οι οποίες πλέον αναλύονται, με την εταιρία να ενημερώσει τις αρχές, όντας σε συνεχή διάλογο μαζί τους.