Έξι μήνες μετά τον θάνατο του Sergio Marchionne, έγινε χθες γνωστό ότι το καλοκαίρι του 2019 ο πρώην CEO της Fiat Chrysler Automobiles θα μπει στο αυτοκινητιστικό Hall of Fame.

Η διοίκηση του Automotive Hall of Fame ανακοίνωσε ότι ο Marchionne, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 66 ετών, θα τιμηθεί για το μακροχρόνιο έργο του και τη διάσωση της Chrysler και τη συγχώνευση με την Fiat, δημιουργώντας έτσι μια από τις πιο κερδοφόρες παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Το Automotive Hall of Fame ιδρύθηκε το 1939 και σήμερα βρίσκεται στο Dearborn του Michigan. Είναι αφιερωμένο στο να τιμά όσους έχουν συμβάλει σημαντικά στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 275 άνδρες και γυναίκες έχουν μείνει στην αιωνιότητα με την είσοδό τους στο Automotive Hall of Fame, και το 2019 ο κατάλογος θα μεγαλώσει καθώς θα συμπεριλάβει την οδηγό αγώνων Janet Guthrie, τον Sergio Marchionne, τον συνιδρυτή της American Axle & Manufacturing Inc. Richard “Dick” Dauch, και τον καινοτόμο ασφαλιστή και οικονομολόγο Patrick Ryan.

O Ramzi Hermiz, πρόεδρος του Automotive Hall Fame και διευθύνων σύμβουλος της Shiloh Industries, δήλωσε:

Από το 1939, το Automotive Hall Fame αποτίει φόρο τιμής, στα άτομα που έχουν επηρεάσει σημαντικά την αυτοκινητοβιομηχανία και τον κόσμο της. Πιστεύουμε ότι αυτοί οι τέσσερις άνθρωποι αξίζουν αυτής της τιμής, χάρη στα εξαιρετικά επιτεύγματά τους και τις καινοτομίες τους.