Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που κυκλοφόρησαν την προηγούμενη εβδομάδα και λίγα λεπτά πριν, η Ferrari ανακοίνωσε ότι ο Mick Schumacher, γιος του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 Michael, ανήκει πλέον επίσημα στην ακαδημία νέων οδηγών της Ferrari.

Εκτός του Schumacher, στο ίδιο πρόγραμμα νέων οδηγών της ιταλικής ομάδας θα συμμετάσχουν και οι δύο οδηγοί της Formula 2 Callum Ilott και Giuliano Alesi, καθώς και ο Marcus Armstrong, ο Robert Schwartzman, ο Enzo Fittipaldi και ο Gianluca Petecof. Αντιθέτως, οι Antonio Fuoco και ο Guan Yu Zhou, που θα τρέξουν φέτος στην F2, δεν περιλαμβάνονται πλέον μεταξύ των μελών της FDA (Ferrari Driver Academy).

Ο νέος επικεφαλής της ομάδας της, Mattia Binotto, δήλωσε σχετικά:

Για κάποιον σαν εμένα που γνωρίζω τον Mick από τη γέννησή του, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η υποδοχή του στη Ferrari έχει ιδιαίτερο συναισθηματικό νόημα. Αλλά τον επιλέξαμε για το ταλέντο του και τις ανθρώπινες και επαγγελματικές ιδιότητες που έχουν ήδη φανεί από την νεαρή του ηλικία.

Mε τη σειρά του, ο Mick Schumacher δήλωσε ενθουσιασμένος που πλέον ανήκει στην οικογένεια της Ferrari, λέγοντας:

Είναι περισσότερο από προφανές ότι η Ferrari έχει μεγάλη θέση στην καρδιά μου από τη στιγμή που γεννήθηκα και επίσης στις καρδιές της οικογένειάς μου. Έτσι είμαι ευτυχής σε προσωπικό επίπεδο σχετικά με αυτή την ευκαιρία.